Close

Matolcsy: Hamarosan felminősítések várhatóak

  Sokk érte a külföldi befektetőket a magyar válságkezelő intézkedések kapcsán, ezért minősítették le Magyarországot – nyilatkozta Matolcsy György a Hír Televíziónak. A nemzetgazdasági miniszter szerint a bankok és a multinacionális cégek megadóztatása, a nyugdíjrendszer átalakítása, és a költségvetési tanács reformja miatt hoztak negatív döntéseket a hitelminősítők. A tárcavezető felhívta rá a figyelmet, hogy a megindult pozitív folyamatoknak köszönhetően hamarosan felminősítések várhatóak.

– Észre fogják venni a jövő év első hónapjaiban a minősítőcégek, hogy Magyarország valóban tartja a 2010-es hiánycélt, valamint, hogy Magyarország valóban képes elérni a 2011-es célt – mondta el a hírTV-nek Matolcsy György. Ez azt jelenti, hogy Magyarország lesz Svédország mellett 2011-ben az az ország az Európai Unióban, amely képes csökkenteni az államadósságot – hívta fel a figyelmet a miniszter. Emellett észre fogják venni, hogy elindult egy dinamikus növekedés és munkahelybővítés – tette hozzá.

A miniszter szerint a következő három hónapban a megindult folyamatoknak köszönhetően a hitelminősítőknél egy pozitív átértékelés történik majd, és ennek köszönhetően felminősítik hazánkat.

Forrás: Fidesz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top