Ring Magazin

Hétfô, 2017. December 11.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Sport A jövő bajnokai

A jövő bajnokai

E-mail Nyomtatás PDF

ruzsaviktorszentk01A Szentkirályi, mint a legismertebb magyar ásványvíz gyártója és forgalmazója, a Szentkirályi Ásványvíz KFT, majd pedig a cég és a Kékkúti Ásványvíz ZRT egyesülésével létrejött Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz KFT évek óta fontos szerepet vállal a társadalmi felelősségvállalás területén. Kiemelten támogatja a jövő nemzedék élsportolóit, bízva abban, hogy közülük kerülnek ki a jövő világ- és olimpiai bajnokai. Évről-évre más-más sportágakban meghirdetett Tehetségprogramjának idei díjazottjai a vizes sportok területén nyújtanak kiemelkedő és elismerésre méltó teljesítményt. A Szentkirályi Tehetségprogram az ásványvíz-forgalmazó cég szponzorálásával a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával jött létre.

 

 

A Szentkirályi Tehetségprogram szakmai hátterét a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen idén három olimpiai és világbajnok mentor - Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó és Majdhényi Szabolcs tizenkétszeres világbajnok vitorlázó nyújtotta. 

A napokban 18. életévét épp csak betöltő Varga Ádám kajakos az elmúlt három évben 14 alkalommal végzett első helyen hazai és nemzetközi versenyeken. Álma, hogy 2018-ban kijusson az U23-as világbajnokságra, ám ehhez szeretne egy saját Maraton hajót vásárolni az egymillió forint összegű díjból, hogy ez által könnyebbé váljon felkészülése.
Németh Nándor 18 éves úszó a 2017-es FINA Világbajnokságon harmadik, szintén ebben az évben az indianapolisi ifjúsági világbajnokságon pedig két versenyszámban is az első helyen végzett csapatával. A versenyző a díjátadón is, majd e cikk szerzőjének az ünnepséget követően adott interjújában is elmondta, hogy számára a napi két edzés szent, a díjátadó idején is sietnie kellett volna a délutáni edzésére, amelyet így egy későbbi időpontban pótol majd - érzékeltetve, hogy nagyon is komolyan veszi feladatát. Szárazföldi edzéseihez díjából egy húzógép megvásárlását tervezi.
Az idei díjazottak sorában legifjabb Benyó Máté vitorlázó mindössze 14 éves. Kisgyermekkora óta szerelmese a vitorlázásnak. Nyáron a Balatonon, télen pedig délebbi országok tengerei nyújtják számára a sportolás lehetőségét, örömét, mivel - ahogy egy, a díjátadót követő interjúban elmondta, a tenger nem fagy be, ráadásul az ottani széljárások számára még nagyobb kihívást jelentenek. Díját főképp az utazás költségeire fordítaná. A 2017-es Európa Bajnokságon 153 induló közül a 10. helyen végzett.

2018. januárjában a Szentkirályi 15 millió, a díjazottak fényképével ellátott palack ásványvizet hoz forgalomba, mely akció egy közönségszavazás eszközéül szolgál majd. Ezt követően a közönségszavazáson legtöbb szavazatot kapó díjazott - mint közönségdíjas - további egymillió forintot nyer.

 ( A fénykép forrása: Bíró Bori Flow-Pr  -  2017. november 21-i díjátadó a budapesti Urban Betyár Étteremben) 

 

 


(1 értékelés)
 

Kína Európában - Budapesten

01kinaicsucs.nagy resize resizeselyemut resize resizekakas resize resizekinaiak resize resizerepter resize resizeparlament resize resize
Budapest középpont lett: Közép-Kelet-Európa és Kína legmagasabb rangú politikusai, pénzügyi, gazdasági vezetői találkoztak ép itt. Vonultak a delegációk, bénult a város, sokkolódott a sajtó, özönlöttek a hírek. Aláírták, elindították, megindul, elkészült, átadták, átvették. Összeállításunkban Kína és a csúcstalálkozó szerepét igyekeztünk összefoglalni. 3 nap számos cikk - képeinkre kattintva és oldalainkon tallózhatnak a beszámolók között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 1052 vendég böngészi

bav logo kicsi banner