Ring Magazin

Szerda, 2017. November 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Sport A 25 évvel ezelőtti barcelonai játékok magyar hőseit ünnepelték

A 25 évvel ezelőtti barcelonai játékok magyar hőseit ünnepelték

E-mail Nyomtatás PDF

A 25 évvel ezelőtti, barcelonai nyári olimpiai játékokon sikeresen szereplő magyar sportolókat köszöntötték csütörtökön este.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának közös rendezvényén Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke köszöntőjében emlékezetett arra, hogy a magyar csapat 1992-ben a 11 arany-, 12 ezüst- és 7 bronzéremmel olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtott, amely Helsinki mögött a második legeredményesebb szereplés a nyári olimpiákon. Az elnök hozzátette: a vasfüggöny lebontása után ez volt az első olyan ötkarikás játékok, amelyen már a teljes függetlenségét visszanyerve vehetett részt Magyarország. Végül Kulcsár Krisztián elárulta, számára ez volt az első olimpia, amelyen versenyzőként részt vett, egyben ehhez fűzik a legszebb személyes emlékek.

Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja beszédében kiemelte, három bojkottált olimpia után - Moszkva, Los Angeles és Szöul - Barcelonában teljes és egyben békés játékokat rendeztek. A magyar delegációt MOB-elnökként első nyári olimpiáján vezető sportdiplomata külön hangsúlyozta, hogy a játékokon a magyar olimpiai család is teljes létszámban vehetett részt, így 19 sportágban összesen 217 sportoló indult, akik a nemzetek pontversenyében nyolcadik helyet szerezték meg.
"A csapat tagjai között olyan nagyszerű emberek voltak, akik azóta fényes karriert csináltak" - utalt Schmitt többek között Kulcsár Krisztiánra, a sportállamtitkár Szabó Tündére és az olimpiai bajnokok klubját vezető Nébald Györgyre.
Az ünnepségen videofelvételeken felidézték a magyar aranyérmek születését, Darnyi Tamás, Egerszegi Krisztina, Repka Attila, Farkas Péter, Kovács Antal, Ónodi Henrietta, Szabó Bence és a női kajaknégyes diadalát. Végül a barcelonai magyar érmesek közül a jelenlévők felmentek a színpadra és együtt koccintottak az egykori eredmények emlékére.

MTI


(1 értékelés)
 

Csokoládé

A csokoládé - szenvedély. Szenvedély fogyasztani. Szenvedély készíteni. Szenvedély árulni is. Pelle Csilla szenvedélyből és szenvedéllyel nyitotta meg kis üzletét 14 évvel ezelőtt Szentendrén, a belvárosban. Az Édeni Édességek Boltja, ahol mindenből árad a csokiillat és a harmónia, 2017-ben másodszor nyerte el az Év üzlete rangos díjat. Gratulálunk! A tulajdonos legújabb büszkeségei a most érkezett, világhírűvé lett MAGYAR csokoládék (képeinken)

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 760 vendég böngészi

logo negyzetes goourmet