Close

Az elektronikus zene atyja ismét Budapesten

2016-ban – hat év szünet utánlátványos élő show-műsorral lép újra színpadra az elektronikus zene atyja, Jean-Michel Jarre. Néhány nyári fesztivál után az Electronica világkörüli turné októberben indul Európában, és 2016. november 10-én ér a Papp László Budapest Sportarénába a Broadway Ticket Hungary jóvoltából.

Lenyűgöző látványával és a világszerte milliók által csodált, legmodernebb digitális technológia felhasználásával az új élő show ismét olyan zenei élményutazást ígér, amelybe a hallgató hamar belefeledkezhet. A kétrészes „Electronica” című nagylemezéről származó számok mellett Jarre kultikus albumairól is válogat.

Az idén 68 éves Jean Michel Jarre több mint négy évtizedes eddigi pályafutása során húsz stúdióalbumot készített, köztük a szintetizátorzene alapműveként számon tartott, 1976-ban kiadott Oxygene-t, a két évvel későbbi Equinoxe-ot, a Magnetic Fieldset (1981), vagy az állatkertek hangjait megidéző Zoolook-ot (1984).

Az elektronikus zene ma ismert formájának egyik úttörőjeként Jarre olyan látványvilágot teremt, amelyet szerte a világon páratlannak tartanak. Nevezetes nagyvárosi koncertjeivel világrekordokat állított fel: Párizs LaDéfense városrészében 2,5 milliós tömeg előtt játszott, majd saját rekordját megdöntve, Moszkva fennállásának 850. évfordulójára rendezett koncertjén 3,5 millió ember vett részt.

A világkörüli turné első szakaszában, új, egyedi szuperprodukciójában Jarre megakoncertjei energiáját és az arénahangulat nyújtotta érzelmeket elegyíti. Ez év októberében és novemberében a francia művész Európa koncerthelyszínein, többek között a londoni O2 Arénában és a párizsi AccorHotels Arénában is játszik, de fellép még Németországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban, Ausztriában és Svájcban is.

Az Electronica koncertturné az Electronica album 2. részének (The Heart of Noise) 2016. május 6-i megjelenése után vette kezdetét. Jarre kétrészes nagylemezének pozitív kritikai visszhangot kiváltó első része(The Time Machine)után, a Sony Music International kiadásában az album számos ünnepelt művészt is felvonultat (Rone, Pet Shop Boys, Primal Scream, E.S., Julia Holter, Gary Numan, Jeff Mills, Peaches, Siriusmo, Yello, The Orb, Sebastien Tellier, Hans Zimmer, Cyndi Lauper, Christophe). Az Electronica duplalemezes projekt megvalósításához Jarre valamennyiüket személyesen választotta ki.

Albumaiból eddig több, mint 80 milliót adtak el, az európai popelőadók közül először lépett fel Kínában 1981-ben. Rendkívül sikeres zenei pályafutása során háromszor (1986, 1989, 1991) kapott Grammy-díjat a new age kategóriában, lemezei az elektronikus zene számos előadójára volt hatással, köztük a Daft Punk-ra, az Air-re, Moby-ra és a Chemical Brothers-re. Környezetvédő, humanitárius aktivistaként is ismertté vált.

Jegyek kaphatók: www.broadway.hu

Fotó: Broadway Ticket Hungary
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top