Close

Egy vonal ára…

Felnőtté válni annyit tesz: az ember megérti, hogy mindennek ára van. Még egy vonalnak is. A budatétényi családi ház vonalról vonalra egyszerűsödött túlzásoktól mentes, mégis lakályos, barátságos otthonná. A kortárs építészet formajegyeit egyértelműen magán viselő minimál külső izgalmas belső részleteket rejteget.

Afiatal pár háza idilli környezetben épült, egy nemrég parcellázott területen, ahol az utcának még neve sincs. A nappaliból a kerten át a dombtetőn álló barokk kápolnára látni, mögötte mesebeli kertekben burjánzik a mészkő fennsík buja növényvilága. A telekosztás nyomán kiirtott vadon helyén pipacsos gyommező tenyészik, belőle egy csokor azóta a belvárosba költözött. Itt épülnek sorra a házak, jókora telkeken, szigorú beépíthetőséggel.

Az első racionális döntés ennek nyomán született: a telekre két család költözött, ám ennek ára, hogy az eredetileg sem túl nagy alapterület nyomban a felére csökkent. Mintegy 62 négyzetméter földszinti alapterületen gazdálkodhattak – ami mindenképp alapos átgondoltságot, kompakt tervezést előfeltételez. A teret igyekeztek a legkevésbé megosztani: a nappali tér mellett a földszintre csak egy kis előtér, és az abból nyíló dolgozószoba, illetve mellékhelyiség került. Az emeletre három szoba és két fürdőszoba mellé még egy kényelmes gardrób is befért.

 

A cikk folytatása az A Mi Otthonunk magazin júniusi számában olvasható. Keresse az újságárusoknál!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top