Close

Elmaradt kérdés: Milyen volt a Honvéd craiovai produkciója?

honvedcrmeccs 2

Máig sem lecsengett téma a Craiova-Honvéd mérkőzés. A szurkolók nemrég a Szabadság hídon demonstráltak, most a Magyar Nemzetben Földi László is publikálta gondolatait a történtekről.

Joggal keltett közfelháborodást a meccsen történt rendbontás és sorozatos szabályszegés. Mindenki értetlenül és megütközve szemléli a történteket. Sokat beszélünk a botrányról, az ügy nagy publicitást kap.
Érdekes módon a Honvéd játékosok pályán nyújtott harmatgyenge produkciója azonban nem lett a közbeszéd tárgya. A Player magazin szerint „a Honvédnak pedig minden erejét felemésztette a védekezés. 75 perc után még lövése sem volt a vendégeknek, 90 perc után is csak egy”. Úgy tűnik, hogy a Honvéd játékosainak enervált teljesítményét senki sem vette észre. Elmaradt a játékkal töltött 120 perc értékelése. Nem tesszük fel a kérdést, hogy egy itthoni, gól nélküli döntetlen után elegendő-e a visszavágón egy, azaz egy darab kapura irányuló lövés.
A közönség sportszerűtlen viselkedése, a játékvezetők és csapatunk megzavarodása a rendbontás és a nagy nyomás alatt valóban olyan tényezők, amelyre fel kell hívni a figyelmet és feltétlenül be kell nyújtani az óvást.
Emellett azonban nem szabad a csapat sport teljesítményét negligálni. A jelenség túlmutat önmagán. Vajon mi, magyarok nem vagyunk hajlamosak olykor a kedvezőtlen külső körülmények fókuszba állítása mellett saját, elégtelen teljesítményünket teljesen figyelmen kívül hagyni?

Jády György

Kép forrása: nb1.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top