Close

Gender Racing Team – Szlovákiában is a győzelem a cél

grtaaaaaaaaaaa

Egy lélegzetvételnyi idő után már robog is tovább a FIA CEZ/MNASZ autós gyorsasági bajnokság, a csapatok és versenyzőik az előttünk álló hétvégén a közeli Slovakiaringen csapnak a lovak közé. A Gender Racing Team is nagyon készül a csörtére, a megszokott négy helyett ezúttal három autóval áll rajthoz Gender Tamás egyesülete.

Stern Roland igazoltan fog hiányozni a szlovák hétvégéről, a pilótának halaszthatatlan munkaügyben kell külföldre utaznia. A csavar a történetben, hogy emiatt idén már biztosan nem látjuk őt autóba ülni:

„Sajnos úgy alakult, hogy pont a verseny idején kell elutaznom. Azzal pedig, hogy ezt a fordulót kihagyom, gyakorlatilag kiírom magam a magyar bajnoki címért folytatott versengésből is. Ebből az okból kifolyólag a csapattal közösen arra a döntésre jutottunk, hogy a szezon további két versenyén, Brnoban és a Hungaroringen sem állok már rajthoz. Természetesen lélekben a fiúkkal leszek, szorítok nekik, és innen is üzenem, tegyék meg, amit a haza megkövetel!” – zárta mondandóját viccesen a mindig jó kedélyű Stern Roland.

Szomszéd Lali a csapat legfiatalabb tagja, de megilletődöttségnek a nyomát sem látni rajta, nagyon ambiciózus az ifjú versenyző:

„Már rengeteget versenyeztem ezen a pályán, így nem is titkolom, hogy egy jó helyezést várok magamtól. Épp néhány héttel ezelőtt teszteltünk a Slovakiaringen, és az eredmények ismeretében úgy gondolom, jó eséllyel szállhatok harcba a győzelemért. Noha kevés idő telt el a horvátországi versenyünk óta, mégis rengeteget dolgoztam, hogy formában tartsam magam. A tréneremmel személyre szabott edzésmunkát végeztünk, plusz sok időt töltöttem a szimulátor előtt is. Ha most hétvégén sikerülne mindkét futamot behúznom, akkor még a bajnoki cím is lőtávolba kerülhet, de ne szaladjunk ennyire előre.” – nyilatkozta Szomszéd Lajos Balázs.

Hefler Róbert is nagy célokkal veti bele magát az újabb versenyhétvégébe. A várható extra forróságra külön is készülő versenyző mindenképp dobogóra akar állni:

„Nagy melegre számítok, úgy gondolom, az időjárás komoly plusz megterhelés elé állítja majd a teljes mezőnyt. Ennek ellenére rettentően várom már a hétvégét, ez az egyik kedvenc pályám, itt körözhettem először formaautóval. Számomra nagyon kedves ez a hely, ezelőtt is szép eredményeket sikerült itt elérni, és ezután sem számítok másra, bízom benne, hogy egy jót tudunk versenyezni. Rengeteg fizikális edzés van a hátam mögött, Fit4Race munkával, mentális felkészüléssel gyúrtam rá a szlovák versenyre, mindezt igyekeztem minél melegebb körülmények között végezni. Közvetlenül a futamok előtt beiktatok majd hűtőfürdőket is, remélem, újabb siker lesz a jutalma a fáradozásainknak.” – mesélte érzéseit Hefler Robi.

Érdekes adalék, hogy a Slovakiaring csupán egyetlen Gender Racing Team versenyző számára jelent majd újdonságot, ő pedig nem más, mint a csapat szlovákiai magyar pilótája, Szabó Nikolasz:

„Forma autóval ezelőtt még egy kört sem mentem rajta, bármennyire is hazai a terep, csak szimulátorból ismerem a vonalvezetést. Igazából nem nagyon mozgat meg ez a pálya, mert messze nem tartozik a kedvenceim közé. Ettől függetlenül itt is ugyanolyan érzések keringenek bennem, mint az összes versenyem előtt, vagyis nem más, mint hogy nyerni szeretnék. Versenyzői szempontból természetesen csak a dobogó legfelső fokával lennék maradéktalanul elégedett, viszont ha bajnokságot nézem, már van akkora az előnyöm, hogy biztonságos dobogós helyekkel is győzhetek az év végén. Rajtam nem múlik majd semmi sem!” – összegezte mondandóját a tehetséges sportoló.

Gender Tamás remekül felkészült csapattal vághat neki a szlovák portyának, így a várható eredmények tekintetében is nagyon motivált, és optimista a csapatfőnök:

„Azt várom a fiúktól, hogy ott folytassák, ahol Horvátországban abbahagyták. Ennek érdekében a mostani fordulót megelőzően kétnapos teszten vettünk részt a Slovakiaringen, ahol a srácok remek időeredményeket produkáltak. Nem is titkolom, dobogós helyezésekért, győzelmekért megyünk: Hefler Robitól kategóriagyőzelemre és abszolút magyar első helyre számítok, míg Szabó Nikolasztól és Szomszéd Lalitól első-második helyeket szeretnék látni a kategóriájukban. Optimális felkészülést tudhatunk magunk mögött, a két verseny között rövid idő telt el, így a fiúk ritmusa is megmaradt. Nagyon bizakodó vagyok, jó érzésekkel indulok neki a hétvégének!” – összegezte gondolatait a Gender Racing Team első embere.

Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt Gender Racing Team

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top