Close

Csak mértékkel!

coffee beans ok

A kávé szépítő hatásai
A kávéban található koffein nem csak olyankor jön jól, mikor el kell indítani a napot – számtalan olyan hatása is van, amit a szépségápolásban is hatékonyan használhatunk.

Jót tesz a bőrnek, segít eltüntetni a szem alatti karikákat és még a hajunkat is megszépítheti.
Csökkenti a gyulladást

A kávé tele van fontos és hasznos antioxidánsokkal, amelyek segíthetnek csökkenteni vagy megállítani a sejtjeink lassú károsodását, és akadályozzák a testünkben lévő gyulladásos folyamatok kialakulását. Éppen ezért nagyon hatékony például a szemkörnyéki duzzanatok csökkentésében – ha olyan szemránckrémet veszünk, amiben koffein van, az mindenképpen nagyon jó választás.

coffee ok

Annak ellenére, hogy sokaknál ez a reggel első itala, és az ebédet sem tudjuk elképzelni nélküle, évről-évre kevesebb kávét fogyasztunk. Pedig a kávé, azaz az élénkítő hatásáért felelős koffein egyáltalán nem az, aminek korábban gondoltuk.
Segít eltüntetni a karikákat

birthday cake ok

A koffein csökkentheti annak a vérnek a mennyiségét, ami a szemkörnyék vékony bőre alatt felgyűlve a sötét karikák kialakulását okozza. Összehúzza az ereket, élénkíti keringést is, így ragyogóbb lehet a tekintetünk egy koffeines szemkörnyékápolótól.
A koffein élénkíti keringést, így ragyogóbb lehet a tekintetünk egy koffeines szemkörnyékápolótól
A koffein élénkíti keringést, így ragyogóbb lehet a tekintetünk egy koffeines szemkörnyékápolótól

Felveszi a harcot a kipirosodással
Akinek rosaceája van, annak szintén jót tehet egy koffeines arckrém, mert magas antioxidáns-tartalma miatt nyugtathatja a kipirosodott, irritált, érzékeny bőrt is.
Napégés ellen is jó

A koffeines testápolók bőrmegújító hatása is ismert, és sokat segíthetnek a napozás után kipirult, esetleg leégett bőr ápolásában. Napozás után, de napozás előtt vagy épp a naptejünkkel együtt használva is jó szolgálatot tehet egy ilyen krém.
Serkenti a hajnövekedést

cappuccino ok

kavedarálo ok

Narancsbőr ellen hatásos
A cellulit elleni harcban a koffein az egyik leghatásosabb fegyver, mert elvonja a folyadékot a bőr alatt lévő zsírsejtekből, és élénkíti a keringést, így a bőr feszesebb és simább lesz tőle. A rossz hír az, hogy sajnos a hatás csak átmeneti: a koffeines krémek nem jelentenek végleges megoldást a problémára, de időről időre sokat javíthatnak a bőr kinézetén.

Forrás: womenshealthmag.com 2016. október

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top