Close

Zebracápa érkezett a pécsi állatkertbe

Pécs, 2016. február 25. Hollandiából érkezett növendék zebracápa (Stegostoma fasciatum) a pécsi állatkert akváriumában 2016. február 25-én. A kétmilliárd forintos fejlesztés alatt álló állatkertben tavasztól cápát, fókát, fehér tigrist és leopárdot is lehet majd látni. MTI Fotó: Sóki Tamás

Hollandiából érkezett egy növendék zebracápa a pécsi állatkertbe, a felnőtt korára kétméteresre növő állatot a látogatók tavasztól láthatják – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójában.

Ahogy a műsorban elmondták, a most másfél méteres zebracápa a több mint ezer kilométeres utat egy speciális tartályban tette meg, sasráják társaságában. Ezután a pécsi állatkert gondozói fokozatosan hozzászoktatták az állatot új otthona vizéhez, majd búvárok segítségével beemelték a százezer literes akváriumba. A zebracápa nemsokára két fekete foltú szirti cápával osztozik a medencén.
Sulyok Ábris állatgondozó a műsorban elmondta: a felnőtt korában kétméteres, közepes méretű trópusi cápának nem kell folyamatosan úsznia, le tud pihenni az aljzatra.
A kétmilliárd forintos fejlesztés alatt álló pécsi állatkertben tavasztól cápát, fókát, fehér tigrist és leopárdot is lehet majd látni.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top