Ring Magazin

Csütörtök, 2019. Január 24.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Ütköző Nézőpont Vallás szimbólumok vitája

Vallás szimbólumok vitája

E-mail Nyomtatás PDF

 A karácsonyi vallási jelképek vitája kezd divatba jönni. A mindig is divatdiktátornak számító Franciaországban összetörik a betlehemi jelképeket. Pedig a muzulmán bevándorlók nem kérik ezt, hiszen az ő középkoriasnak mondható (mert még "arab felvilágosodás" előtti) iszlám felfogásuk számára sokkal érthetőbb Európában a keresztény felfogás, mint a felvilágosult vallástalanság

 

Míg a nyugat európai radikál-balos aktivisták a Betlehem szimbolumokat is összetörik, addig nálunk a Jobbik, a legújabb közvélemény-kutatások szerint 10 % körüli szintre visszaesett magyar radikális párt, még mindig kettős kereszteket állít Karácsonykor. Pedig a Jézus életét kioltó római kínzóeszközt életnagyságú formában megácsolni annak ünnepén, amikor a kis Jézus (és a fény) születését ünnepeljük, legkevesebb ízléstelennek mondható. Ráadásul a kettős kereszt ebben a "visszarealizált" formában (felső keresztággal, amely eredetileg az INRI feliratot hordozó tábla sematizált jele) sosem létezett. Így megácsolva ez egy pártjelkép valójában (a Jobbik címerében is szerepel), de azzal a praktikus látszattal, hogy rajta - a Corpus fölött - még egy politikai ellenfelet is meg lehet feszíteni. (A rövidebb keresztágon, könyöknél fogva mint a latrokat.)
Persze érthető, hogy miért nem az ilyenkor szokásos Betlehem jelképeket állítgatják föl

 radikál jobbosaink a főtereken, akár ezt is "visszarealizált" népies formában. Mondjuk igazi háziállatokkal, s ha nem is istálló- de legalább szénaszagban.  A "három királyok" között ugyanis az egyik - minő pártborzalom - mindig néger!


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amio 20181206 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 248 vendég böngészi

bav logo kicsi banner