Ring Magazin

Hétfô, 2020. Január 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Horizont A család Legszebb nyaraim: Felcsút másképpen 3.

Legszebb nyaraim: Felcsút másképpen 3.

E-mail Nyomtatás PDF

És a természet! A madarak: ezeket a hangokat hallom most is. Kik ők? Galambok turbékolása, rigók feleselése, verebek rikácsolása. Mennyire szeretem ezeket a hangokat. Az udvar előtt az országút. Óránként ha két-három autó ment el Fehérvár felé, vagy vissza. Semmi forgalom. Csend. Forró csend, az aszfalt megolvadt illata. Csak egyszer, valamikor július elején: akkor német konvojok mentek a Balaton felé. Álltunk az út szélén és néztük a gyönyörű kocsikat, lakókocsikat. Nyugat-németek. Mercédeszek, Audik, Opelek. Még néha ki is dobtak rágógumit, csokit, mintha a boltban nem lett volna. De felvettük. Az önérzet még nem tiltakozott.
Nagy biciklizések, felnőtt-biciklin, amelynek nyergéből nem ért le a lábam, így a váz alatt kellett kicsavarodva tekerni, elképesztő mozdulatokkal. De száguldás volt, repültünk a kihalt úton egészen Alcsútig, vagy még tovább. Tóban fürödtünk, de elzavartak. A fő program mégis az esti foci volt az állomás grundján. Gyűlt-gyülekezett a társaság. Megjöttek a városban – az én László nagybátyám éppenséggel Budapesten – dolgozók, az ingázók. Lacit minden nap hajnalban keltette a nagyi, elképesztő időpontban, talán négy óra előtt. Még sötétben. Nem akaródzott felkelni, „Laci keljél” – ismételgette a nagyi. El kellett érni a buszt, ami Bicskére vitte, onnan a vonat Budapestre. Én a konyhában a „sezlonyon” fejemre húztam a takarót. De jó, hogy nem kell nekem is mennem – gondoltam. De a foci minden este megkezdődött öt-hat óra körül és tartott addig, míg olyan sötét nem lett, hogy nem láttuk már a labdát. Kik voltak ott? Fogalmam sincs. Nem számított. Csak a játék, csak a labda. Kifulladásig. De estig sem fulladtunk ki.

Szerencsés Károly


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 28 vendég böngészi

bav logo kicsi banner