Ring Magazin

Vasárnap, 2020. Február 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra Színház Szatmárnémetiben vendégszerepel a debreceni Csokonai színház

Szatmárnémetiben vendégszerepel a debreceni Csokonai színház

E-mail Nyomtatás PDF
Bukarest, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Szatmárnémetiben vendégszerepel a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, amely az Iokaszté királyné című előadást mutatja be az erdélyi városban - közölte csütörtökön az erdélyi teátrum.
 
Nancy Huston darabját, amelynek főszerepében Ráckevei Annát láthatja az erdélyi közönség, péntek este 7 órától játsszák a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében.
A debreceni társulat vendégjátéka az erdélyi és a magyarországi színház közötti bérletcsere révén valósul meg. A megállapodás révén a Harag György Társulat a tavaly bemutatott Rokonok című előadásával szerepel Debrecenben, először november 25. és 28. között összesen négyszer, majd később újabb időpontokban. Az együttműködés révén 2015-ben a debreceniek Bulgakov Mester és Margaritáját is bérletes előadásként mutatják be Szatmárnémetiben Rusznyák Gábor rendezésében.
Az Iokaszté királyné 2009-ben született a kanadai származású francia regény- és drámaíró Nancy Huston tollából egy svájci rendezőnő felkérésére, majd 2010-ben Genfben, 2012-ben pedig Montrealban mutatták be. Az írónő kortárs megközelítésbe helyezi az oidipuszi alaptörténetet, a dráma főszereplői ezúttal a király körül élő nők.

MTI 
   

 
    

(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 132 vendég böngészi

bav logo kicsi banner