Close

 „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében

Szeptember 27-29-e között várja az érdeklődőket a „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében. Pénteki programjai a gyulai Almásy-kastély parkjában platán óriásokkal övezve, a szombati rendezvény Gyula-Városerdő tölgy-kőris-szil erdejében, a vasárnapi pedig határon túl, Nagyvárad közelében, Félixfürdőn őstölgyes lombkoronája alatt valósul meg. 2015 óta évről évre jelentkezik a rendezvénysorozat ebben a térségben, az erdő és a művészetek kedvelői várják, az érdeklődés egyre széleskörűbb.

A „Muzsikál az erdő” értékei a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek megerősítése, az összefogás jelentősége, a helyi értékek, a fenntartható gazdálkodás felkarolása, a helyi termékek fogyasztása, a Kárpát-medencei hagyományok megőrzése, az erdők növény- és állatvilágának megismerése, szeretete, a környezet védelme, a természettel harmóniában való létezés. A „Muzsikál az erdő” bízik benne, hogy a családtagok együtt élvezik a rendezvényt, hiszen minden korosztály számára tartogat színvonalas programokat. Az erdő kiváló tere a közösségi eseményeknek, az erdő értékei felerősítik a művészi élményeket, megnyugtatják a lelket, energiával töltik fel a testet.

A gyulai rendezvény az 1997 óta az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdők Hete regionális megnyitója is egyben. Az erdei programok színes palettáját vonultatja fel a „Muzsikál az erdő”. A szakvezetéses erdei sétákon érdekességeket tudhatunk meg az erdő életközösségéről. Különleges erdei helyszíneken, sajátos akusztikával rendelkező erdei koncertterekben magas színvonalú koncertek szólalnak meg. A program lehetőséget biztosít a helyi művészek, fiatal tehetségek bemutatkozására, a helyi értékek megismertetésére, s az országos, sőt világhírű előadóművészek fellépésére. Néhány példa a programokból: erdei séták, klasszikus, népzenei, jazz és világzenei koncertek, kézműves foglalkozások, hagyományőrző szilvalekvárfőzés, bemutató a komposztálásról, szelektív hulladékgyűjtésről, környezettudatosságra nevelő műhelyek, ismeretterjesztő előadások, kerékpár és kenu túra, helyi termékek.

Fellépő művészek, együttesek: a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara, Horgas Eszter, Fassang László és Ávéd János, Orosz Zoltán, Petrás Mária, Szokolay Dongó Balázs, Dr. Agócs Gergely, Cimbaliband, Soroglya, a Bohém Jazz Quartet, Kardos Horváth János, Napsugár Bábszínház, a Nagyváradi Művészeti Líceum fiatal tehetségei, a Miraculum Kórus, a Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar, Bartók Béla Vegyeskar (Békéscsaba).

A „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében rendezvény példás összefogás eredményeként jön létre az erdészek, az erdőgazdaságok, az önkormányzatok, a művészek, a civil szervezetek együttműködésében.„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”! Várnak minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2024-es év „Muzsikál az erdő” rendezvényeire! Részletes információ a www.muzsikalazerdo.hu.

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Shares
scroll to top