Close

„Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok

muzsikál az erdő

Június 29. és július 7. között kerül megrendezésre a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok. Kilenc nap kilenc különböző helyszínen bejárhatják az érdeklődők a Mátra erdőségeit a cseres tölgyes zónától a hegyvidéki bükkösökig, közben felfedezve a helyi közösségek értékeit. Nemcsak önfeledt kikapcsolódást, testi-lelki feltöltődést kínálnak az odalátogatóknak, hanem szeretnék kihangsúlyozni, hogy az erdő a nyári hőségben kellemes klímát biztosít, kiváló helyszíne a közösségi programoknak.

Hűek maradva hagyományos szervezési elveikhez különleges erdei helyszínekre hívják a rendezvényre érkezőket, ahol a családok valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várják a régi ismerősöket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjaikra. A Príma, Nógrádikum és Nívó Díjjal, „Minősített Fesztivál” címmel kitüntetett rendezvényen a szakvezetéses erdei séta során a klasszikus, a népzenei, világzenei és jazz műfajú erdei koncertek, országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt.

Nem marad el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők bemutatkozása. Megismerkedhetnünk a fenntartható gazdálkodás példáival, valamint tudományos ismeretterjesztő előadásokon bővíthetjük tudásunkat az erdő és a természetvédelem témakörében. A természethez kötődő „Muzsikál az erdő”-s pályázatok – fotó, irodalom és gyermekrajz – a rendezvény oszlopos tagjaivá váltak. Minden nap zárásaként alkalma nyílik a résztvevőknek kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település megismerésére, hiszen a „Muzsikál az erdő” minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsíteni kívánja a vidék, az erdő értékeit. Itt valódi közösségi élményt élnek át a résztvevők, találkozások, ember léptékű programok, meghitt beszélgetések megélésére ad alkalmat.

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok helyszínei:
06.29. – Szurdokpüspöki
06.30. – Salgótarján – Eresztvény
07.01. – Szentkút – Nemzeti Kegyhely
07.02. – Pásztó – Mátrakeresztes
07.03. – Tar
07.04. – Gyöngyössolymos
07.05. – Parádfürdő – Ilona völgy
07.06. – Gyöngyöspata
07.07. – Gyöngyös – Sástó

Új helyszínként jelenik meg Parádfürdő – Ilona-völgy, ahol a „Muzsikál az erdő” az Országos Erdészeti Egyesület éves vándorgyűlésével kapcsolódik össze.

Hangolódjunk rá az erdő természetes ritmusára! Forduljunk a fenntartható életmód felé az erdő és a zene segítségével!Várnak minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót.
Részletes információ: https://www.muzsikalazerdo.hu
„Muzsikál az erdő”, ahol az erdő és a zene összefonódik.Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés.Ne feledjék: „Nincs rossz időjárás, csak rossz öltözködés!”

A hír és képek forrása: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Shares
scroll to top