Close

V. Kézműves Magyar Ízek Vására

Ötödik alkalommal rendezik meg a budapesti Millenárison a Kézműves Magyar Ízek Vásárát és Gasztropiacot, március 8-10. között. A tavaszvárás jegyében megújult rendezvény most is számos érdekességet és ételkülönlegességet tartogat a vásárra kilátogatók számára. Igazi szenzációnak ígérkezik a négyszáz éve kihalt őstulok húsából készült kolbász és szalámi is.
Újdonság, hogy a 120 magyar termelő már megszokott termékei mellett friss hús, hal és zöldség is megjelenik az árukínálatban. A tematikus Gasztropontokon pedig olyan különlegességeket lehet megkóstolni, mint a tejszínes céklafőzelék malaccsászárral, a vajas zöldborsófőzelék bélszínrolóval, a csicsókakrémleves rozscipóban tálalva, valamint a Bajai Halászlé grillezett pontytejjel. A Gasztropontok további ínyencségei a gratinírozott zöldségek bükki sajtmártásban, a zelleres-almás saláta füstölt fürjtojással, vagy a tanyasi csirkepörkölt mini túrógombóc körettel. A mini-fogások mellé a legkiválóbb minőségi magyar borokat és pálinkákat kínálják majd kísérő gyanánt. A sétáló-tálkákban szervírozott különlegességeket akár nézelődés közben is elfogyaszthatják az érdeklődők.
A rendezvény kolbászételekben is bővelkedik. Az ínyenceket aszaltszilvás szürkemarha kolbász, kacsakolbász málnamustárral, vagy pikáns kolbász magosmustárral várja.  A sonka standnál pedig pácolt szarvassonka vajastészta kosárban vörösboros áfonyával, valamint a füstölt szürkemarha hátszínsonka hagymalekvárral és gyökérkenyérrel kínál feledhetetlen gasztronómiai élményt.
Igazi szenzációnak ígérkezik a magyar szürkemarha ősének tekinthető őstulok kolbász és szalámi. A négyszáz éve kihalt állat genetikai állományával szinte tökéletesen megegyező Heck-marhából mindössze hatvan példány él a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Ezekből most vágtak először, így a vásárra kilátogatók az elsők között kóstolhatják meg az őstulokból készült húskészítményeket.
A vásárra a 12 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes. A rendezvényről további információ a www.kezmuvesmagyarizekvasara.hu, valamint a facebook.com/magyarizek oldalon található.
Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top