Close

A Tisza-tó varázsa

A Tisza-tó látványosságairól, a térség legújabb turisztikai fejlesztéseiről adott áttekintést Hubai Imre, a Tisza-tavi Térségi Tanács elnöke a MÚOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztályának évadnyitó rendezvényén. Vendégünk volt Vojtek Éva, és bemutatkozott két fiatal, tehetséges cukrász is.


A Tisza-tó Magyarország második legnagyobb tava, amely gazdag ökoszisztémája és számos szabadidős tevékenységével vonzza a látogatókat. Hubai Imre hangsúlyozta, hogy nem akarnak itt második Balatont kialakítani, a tó természetes állapotának megőrzésére törekednek, miközben szeretnék élénkíteni a térség turizmusát is. A térség településeinek összefogásával az elmúlt években sorra valósultak meg különböző fejlesztések, kiváló áttermek is nyíltak a tó partján. Tiszafüreden, a Tisza-tó fővárosában idén adták a KÉRÉSZ Öko- és Aktív Turisztikai Központot, amely hozzájárul a tó négyévszakos kínálatának bővítéséhez. Június elején nyílt meg a Református Látogatóközpont, amely a vallási turizmussal népszerűsíti a Tisza-tó látnivalóit. Az ideérkezőket tanösvények, vízi sportok, túra- és kerékpárutak, szép strandok várják, de mód van madármegfigyelésekre, horgászatra is. A gasztronómia iránt érdeklődők az Édes szívem! desszert túrát is választhatják.


A szakosztály másik vendége, Vojtek Éva, a Mestercukrász Magazin főszerkesztője elmondta, hogy a Nemzeti Tehetség Program keretében olyan tantárgyakra is fókuszálnak, mint a pszichológia vagy a marketing. Ezek régen nem tartoztak a cukrászoktól elvárt ismeretek közé. Vojtek Éva évtizedek óta segíti a cukrászok világszínvonalú képzését, versenyeken való részvételét, és szervez számukra külföldi tanulmányutakat.
Csuta Rita és Vadócz Jenő, a Csákvárról illetve Balatongyörökről érkezett két fiatal, tehetséges cukrász eddigi pályafutásukról, sikereikről szóltak. Mindketten hangsúlyozták, mennyire hasznos az újfajta képzési-tehetségtámogatói rendszer. A bemutatkozás után kóstolóval kedveskedtek a jelenlévőknek: a kizárólag egészséges összetevőkből készült keksz, valamint az After Eight-re emlékeztető, de mentolos töltelék helyett finom akácmézzel töltött csokitallér nagy sikert aratott. Ez utóbbi levédését elindították.

Shares
scroll to top