Close

Liszka Roland VISSZATÉRT – És rögtön GYŐZÖTT…

Talán nincs is olyan off road motoros, vagy a szakág iránt vonzódó fanatikus Magyarországon, aki ne tudná, mi történt Liszka Rolanddal. A Laller Racing Dakar Team motorosa négy hónappal súlyos balesete után visszatért, ráadásul rögtön egy győzelemmel – de a csapat többi versenyzője is remekül teljesített a nemzeti bajnokság legutóbbi fordulóján.

Persze a Szlovákiában rendezett versenyen érthető okokból minden szem Rolandra szegeződött, ő pedig bőven szolgáltatott látnivalót az érdeklődőknek:

„Négy hónap kényszerpihenő után egy magyar bajnoki futamon tértem vissza, külön pikantériát adott a dolognak, hogy a versenyt Szlovákiában rendezték. Az első éles bevetés előtt csupán 5-10 alkalommal motoroztam, így őszintén bevallom, sokkal gyengébb eredményre számítottam. Persze a mutatott formám koránt sem volt tökéletes, viszont a helyzethez mérten úgy gondolom, hogy nem kell szégyenkeznem. Még messze vagyok a korábbi önmagamtól, de nagy pozitívum, hogy mindenféle rossz érzés és félelem nélkül tudtam húzni a gázt. Csupán akkor vettem vissza, amikor fáradni kezdtem, ez meg is mutatja, hogy leginkább kondícióban éreztem meg a hosszú kihagyást. Nagyon örülök annak, hogy a magyar értékelést mindkét nap sikerült megnyernem, szombaton pedig a teljes mezőnyben is én voltam a leggyorsabb versenyző. Vasárnapra már jóval nagyobb lett a por és megkaptuk magunk elé a szlovák első osztály végét, így sokat motoroztam vakon. De, ami a lényeg, hogy élveztem a versenyzést, nagyon jó volt ismét a nyeregbe pattanni, átélni egy rajtot, küzdeni kicsit az elemekkel. A győzelem pedig hab azon a bizonyos tortán, és talán egy iránymutatás is, hogy jó úton járok. Örülök, hogy zökkenőmentesen vettem az akadályt, összességében minél több versenyen szeretnék részt venni, hogy az esztendő végén induló SuperEnduro GP rajtjáig összeszedjem magam. Merthogy tudjátok… A céljaim nem változtak, ugyanazok lebegnek a szemem előtt, mint korábban bármikor.” – összegzett Liszka Roland.

A csapat többi versenyzője sem akart Roland mögött lemaradni, Görgényi Mihály a harmadosztály E1 értékelését megnyerve szintén győzelmet ünnepelhetett, Tisza Olivér a harmadosztály E2-es kategóriájában harmadik helyezést ért el, Féja Szabolcs pedig ugyancsak a harmadosztályban, az E3-as kiírásában zárt ötödikként.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Miller Photostudio

Shares
scroll to top