Close

Szigliget Várudvar – új kulturális és gasztro központ a Balatonnál

Új kulturális és gasztronómiai központtal gazdagodik a Balaton programkínálata. A Szigliget Várudvar június 17-19. között a Várudvar Fesztivállal indítja a nyári szezont, többek között olyan fellépőkkel, mint a Follow The Flow, a Carson Coma, a Fran Palermo, a Tudósok és a Honey Beast.

A fesztivált követően a nyár minden hétvégéje tartogat majd izgalmas élményeket: többek között lesz Tankcsapda, Zorán, Wellhello és Budapest Bár koncert, a Centrál Színház Házassági leckék 1. és 2. című előadásai Stohl Andrással, Kovács Patríciával, Balsai Mónival és Schmied Zoltánnal, valamint a Rezes Judit-Szabó Győző házaspár, Csányi Sándor, Pokorni Lia és Thuróczy Szabolcs önálló estjei. Mindezeket a Balaton egyik legszebb kilátása, egyetlen vára, kifinomult ízek és barátságos környezet teszi még emlékezetesebbé.

Június 17-19. között a Várudvar Fesztivállal indul a balatoni régió új kulturális és gasztronómiai központja, a Szigliget Várudvar nyári szezonja. A három nap alatt olyan együttesnek lépnek majd fel, mint a Follow The Flow, a Carson Coma, a Fran Palermo, a Tudósok vagy a Honey Beast. Aki jegyet vált az eseményre, belépést nyer vele a szigligeti várba és a szigligeti strandra egyaránt.
A fesztivált követően a Várudvar egész nyáron koncertekkel és szabadtéri színházi előadásokkal várja a kikapcsolódni vágyó közönséget. Akik zenei élvezetekre vágynak, azok a hazai kamara-, könnyű- és popzene legjobbjait láthatják majd. Többek között lesz Tankcsapda, Zorán, Wellhello és Budapest Bár, Kamarás Iván, László Boldizsár és Szekeres Adrien koncert, Szűcs Gabi, Falusi Mariann és Váczi Eszter Pop-Swing and Soul estje és „best of” Geszti Péter.

A koncertek mellett szabadtéri színház és szabadtéri mozi is gazdagítja a kínálatot. A Centrál Színház két előadása, a Házassági leckék 1. és 2. című egyszerre elgondolkodtató és szórakoztató előadásában olyan nagyszerű színészeket láthatunk a színpadon, mint Stohl András, Kovács Patrícia, Balsai Móni és Schmied Zoltán, de más színházak darabjai is láthatóak lesznek, mint például a Meseautó, az Egérfogó vagy A miniszter félrelép. A Loveshake-ben a Rezes Judit-Szabó Győző házaspár lép fel, de megmutatják utánozhatatlan tehetségüket egyszemélyes produkcióikban Csányi Sándor, Thuróczy Szabolcs és Pokorny Lia is, de Hernádi Judit, Kern András, Dobó Kata és még sokan mások is fellépnek majd a színpadon.

A Várudvar gasztronómiai részlegén pedig olyan „éttermek” kínálatát ízlelheti meg a közönség, mint a Nem rossz süti by Rácz Jenő, a Buja Disznó(k) Bíró Lajossal, a Digó Pizza és a Costes, valamint egy „Pop up” stand, ahol hétről hétre más és más éttermek főznek.

A Szigliget Várudvar izgalmas, sokszínű programokkal, finom étkekkel, az ország egyik legszebb kilátásával, a Balaton egyetlen várával és egy egészen új élménnyel várja a kikapcsolódni vágyókat.
Teljes program: https://varudvar.hu/

Shares
scroll to top