Close

Évente 5000 fát ültet egy visegrádi szálloda

Ez év szeptemberétől minden közvetlen foglalás után egy új fát ültet a visegrádi Royal Club Hotel. Számításaik szerint ezzel évente 5000 körüli új fa telepítését segíthetik majd elő. A Magyarországon egyedülálló kezdeményezéssel a prémium szálloda vezetősége azokhoz a szakértőkhöz csatlakozik, akik úgy vélik, az ökológiai válság kezelésének kulcseleme a faültetés.

A szálloda azonban nem csak ezért „zöld”: már évek óta napkollektorokat használnak a víz melegítésére, utólag szelektálják a hulladékot és segítenek megértetni a vendégekkel, hogy miként lehetnek környezettudatosabbak a pihenésük során.

„Fontos, hogy a koronavírus idején se feledkezzünk meg környezetünkről. Az ökológiai válság kezelésének egyik kulcseleme lehet a faültetés a világ bármely pontján, ehhez szeretnénk csatlakozni, ezt szeretnénk támogatni, ezért döntöttünk úgy, hogy minden közvetlen foglalás után egy nemzetközi alapítvánnyal együttműködve ültetünk egy fát” – mondta Belán Miklós szállodaigazgató.

Gyakorlatban a vendégeknek ezzel semmilyen teendőjük nem lesz és a korábban megszokott árazás sem változik. A szálloda szerződést kötött a One Tree Planted nevű nonprofit szervezettel, amely a világ egész területén ültet fákat, jellemzően azokban a térségekben, ahol a legnagyobb szükség van rájuk, például Ausztráliában vagy az Amazonas-medence esőerdeiben. A visegrádi hotel maga is törekszik a faültetésre: az épület körül ebben az évben is több fát ültettek el, legutóbb az évi 5000 fát jelentő akciójuk első, szimbolikus lépéseként helyeztek el egyet a földben.

Shares
scroll to top