Close

Gyerekprogramokkal is várja a családokat a Veszprém-Balaton Filmpiknik

Több ingyenes vetítéssel és gyerekprogrammal is várja a családokat szeptember 4-én és 5-én Balatonfüreden és Veszprémben a Veszprém-Balaton Filmpiknik, melynek keretében többek között a Bogyó és Babócát és a Kuflikat is gyártó KEDD stúdió két új sorozatát is megnézhetik az érdeklődők.

Szeptember 4-én a balatonfüredi Balaton moziban, másnap pedig a veszprémi Hangvillában az első egész estés magyar rajzfilmet, a János vitézt vetítik digitálisan felújított verzióban – közölték az MTI-vel a szervezők.

Mint a közlemény emlékeztet, Petőfi Sándor születésének 150. évfordulójára készítette el Jankovics Marcell a saját János vitéz-adaptációját, melyre bemutatásának évében több mint másfél millióan váltottak jegyet, és máig hivatkozási pontnak számít. A Cserhalmi György hangján megszólaló történet hűen követi az eredeti hőskölteményt, képi világában pedig a néphagyomány, a szecesszió és a pop art ötvöződik.

Szeptember 5-én az Oscar-jelölt M. Tóth Géza által vezetett KEDD animációs műhely kétórás – szintén a Balaton moziban, ingyenesen megtekinthető – összeállításában a stúdió hat sorozata mutatkozik be.

A már jól ismert kedvencek, Bogyó és Babóca, Detti és Drót és a Kuflik mellett a stúdió két vadonatúj szériájának már elkészült epizódjait is ebben a válogatásban láthatják majd először a gyerekek. Naszreddin Hodzsa mulatságos és tanulságos történetei mellett bemutatkozik a Mitch-Match sorozat gyufaszál-főszereplője, aki kalandos útjai során egyszerű használati tárgyként is végtelen lehetőséget kínál a játékra.

A filmek adta élményeket szombat délután le is mozoghatják a gyerekek Balatonfüreden a Vaszary Kertben, ahol a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál keretében a Fanyűvő Játékparkban a magyar mesék és a Balaton világa ihlette ügyességi és fajátékokkal játszhatnak kicsik és nagyobbak egyaránt – áll a közleményben.

A Veszprém-Balaton Filmpiknik teljes programja a www.filmpiknik.hu honlapon érhető el.

Forrás: MTI

Shares
scroll to top