Close

Átadták az ingatlanfejlesztők az „IFK Talentum 2016” díjat

talentum 1

Innovatív irodakomplexummal rehabilitálnák a Déli pályaudvar rozsdaövezetét a jövő szakemberei

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) által „RESTART és START UP” – Az Y-Z generáció irodái rozsdaövezetben – rehabilitáció a Déli pályaudvarnál” címmel meghirdetett IV. Hallgatói Ötletbörzén az „IFK Talentum 2016” díjat a Budapest Startup Centert tervező csapat vehette át. A IV. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából kiírt pályázat résztvevőinek egy újrahasznosításra váró budapesti helyszín revitalizációjával, start up cégek számára alkalmas komplexumot, innovatív irodatereket kellett megálmodniuk.

talentum 3

A Budapest Startup Center terveit kidolgozó csapat vehette át az „IFK Talentum 2016” díjat és a vele járó 500.000 forintos pénzjutalmat az IFK elnökétől, Dr. Takács Ernőtől a IV. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából rendezett gálavacsorán. A zsűri és az IFK tagjai szerint a nyertesek kompakt helyet formáltak, ahol a lakó-, a munka- és a rekreációs közösségi terek együtt érvényesülnek, kortárs módon, rugalmasan alakítható közösségi belső térképzést kínálnak, amely megfelelően idomulhat egy innovatív csapat igényeihez.A pályázat kiírói arra keresték a válaszokat: hogyan lehet magas növekedési potenciállal rendelkező vállalkozásoknak munkára alkalmas tereket kialakítani egy jelenleg használaton kívüli terület városi környezetbe való környezettudatos visszakapcsolásával. A bírálati szempontok között szerepelt, hogy mind a megvalósításnak, mind a működtetésnek gazdaságilag is elfogadhatónak kell lennie.
Hazánk vezető ingatlanfejlesztő társaságait képviselő szervezet, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület tizenkilenc tagjának képviselői – Atenor Hungary; Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.; Biggeorge Property, CPI Hungary Kft.; ECE Projektmanagement Budapest Kft.; Futureal Development Zrt.; Gránit Pólus; Graphisoft Park SE; HB Reavis Hungary Kft.; Horizon Development Hungary Kft.; InfoGroup; OTP Ingatlan Zrt.; Prologis; Property Market Ingatlanfejlesztő Kft.; Skanska Property Hungary Ltd.; Talentis Group; Trigránit Fejlesztési Zrt.; White Star Real Estate Kft.; WING Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. – egyaránt a Budapest Startup Center terveit tartották a legkiválóbbnak a beérkezett pályaművek közül. A zsűri tagjai – Ongjerth Richárd, a Magyar Urbanisztikai Társaság ügyvezető igazgatója, dr. Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke, Varga-Ötvös Béla várostervezési közgazdász, Tihanyi Dominika tájépítész és Vicze Gábor, a Magyar Spin-off és Start-up Egyesület elnöke – egyetértettek abban, hogy a tervek látványosak, jól kidolgozottak és abszolút startupos környezetet mutatnak be. A nyertes csapat tagjai: Benkő Krisztina (Corvinus Számvitel Msc), Lehotai Bence Gábor (BME Infrastruktúra Építőmérnök Msc), Treszkai Anett (BME Építészmérnök Bsc) és Gyimesi Levente Zsombor (Szent István Egyetem Településmérnök Msc). Az IFK különdíját az Astroffice című projekt kapta (az elismeréshez 300.000 forintos jutalom járt).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top