Close

A bennünk lakozó életerő

vbeletero 1

Mindenki rendelkezik az élete fenntartásához szükséges energiával, az életerővel. Ennek az erőnek a mennyisége azonban egyénenként változó, és a meglévő tartalék sincs minden esetben optimálisan kiaknázva és felhasználva. Azaz, nem áramlik folyamatosan, az aktuális impulzusoknak megfelelően.

Minden ember hozzá tud férni az úgynevezett „kozmikus energiákhoz”. A kérdés ugyanakkor az, hogy ezeket az erőket hogyan használja fel? Az optimális alkalmazáshoz mindenekelőtt ismernie kell önmagát, és a természet törvényeit.
A polaritás elfogadása feltételezi az univerzum törvényszerűségeinek meglátását, és az azokba vetett hitet. Az emberi mivolt szabad akarata ugyanakkor a több lehetőségből való választás kiváltságát is magába rejti.

Az emberi természet a félelmek és a vágyak által űzve nehezen megoldható választások elé állítja a lelkeket. A „jó választás” elsősorban az adottságok, és a lehetőségek világos felismerésén múlik. A világos rálátás segítség a szabad akarat által nyújtott lehetőségek minél hatékonyabb és magasabb szintű kihasználására. Példaként: egy Oroszlán nap/ /ascendens/hold a horoszkópban alacsony szinten a másokon való uralkodásként-, míg magas szinten a mások védelmeként, támogatásaként nyilvánulhat meg.

Erőnk valódi természete személyiségünk tudatalatti mélységeibe való lemerülés kockázatvállaló utazása során ismerhető meg igazán. Az ismeretlen e sötét régiója ugyan veszélyeket is rejt magában, de ugyanakkor a kiteljesedés lehetőségét is magában hordozza. A mélységekből szeretetteljes elfogadással emelhető fel az energia a tiszta, világos tudat szintjére. A szeretet itt maga az erő, hiszen „megtartó” szeretetnek kell lennie ahhoz, hogy – a nagy energiák mozgósítása közben – ne zuhanhasson vissza az érzelmi mélységekbe!
Az ősi teremtő erő – amelyet az oroszlán képvisel – teremtésre és pusztításra egyaránt alkalmas. A fehér (teremt),- illetve a fekete mágiának (manipulál) nevezett emberi tevékenység egyaránt ezt az erőt használja fel céljai elérésére. „Mágiája” a kimondott, és leírt szónak egyaránt van!

Az ösztönök erejétől való félelem azok elfojtásához vezethet, ami érzelmi túlérzékenység esetén az agressziók és (szenvedély)betegségek felbukkanását is eredményezheti. Minél „erősebb” valaki, vagyis minél kiterjedtebb az energiarendszere, annál nehezebb az optimális és hatékony felhasználás. Kialakulhat a depresszió, amikor az ember nem tud mit kezdeni az erejével, és kilátástalannak megélt helyzetében a rá nehezedő érzelmi teher súlya alatt a megvalósulás útját nem találó erőket önmaga ellen is fordíthatja. Vagyis a teremtés helyett pusztít. Paradoxonnak tűnhet, de tény, hogy aki pusztítani tud, az a teremésre is képes. Az irányhoz az energia szintje a kulcs.

vbeletero 2

Az erők női princípiuma jeleníti meg az intuitív, emóciókkal teli minőséget, amely legfontosabb aspektusa a feltétel nélküli elfogadás, vagyis a szeretet. Ez a Grál kehely ajánlja fel szolgálatát az égieknek, megvalósítva ezzel a tudatalatti erők és ösztönök transzformációját és egy magasabb szintre történő emelését.

A személyiségben a jin (női aspektus) és a jang (férfi aspektus) erők az őket megillető helyüket elfoglalva egyensúlyba kerülnek. Ezáltal pedig új fény váltja fel a régit, és helyébe egy új, tisztább minőséget képviselő világ jöhet létre. Először belül, azután kívül is.

A szubjektivitás mellett objektív megoldási lehetőségeket rejtenek a többi ember nehezen elfogadható tulajdonságai és megnyilvánulásai, amelyek szintén komoly feladat elé állítanak. A másik megítélése és elutasítása helyett választható az ő élethelyzetébe való mintegy belehelyezkedés is, amely a megértés által (ott tart az útján, ahol éppen tart) elvezethet az elfogadáshoz, és egyúttal „árnyékszemélyiségeink” tudatos integrálásához. Ez utóbbi azért fontos, mert ahol még „kiakadunk”, kritizálunk, felháborodunk, ott nálunk sincsenek a helyükön a dolgok, vagy éppen megtettünk egy fontos lépést előre, de a „kisördög” még nem enged tovább, amíg „biztos?” kérdésére egyértelmű igennel nem válaszolunk!

A poláris élet minden aspektusának elfogadása vezethet ki az ismeretlen régiók sötét részeiből, amelyek megismerése szükséges ahhoz, hogy az életszakasz következő állomásához el lehessen jutni. Az élet valódi megélésének feltétele a pozitív és negatív érzelmek, a tudatalatti ösztönök, megérzések egyedi mélységének, és intenzitásának felvállalása. Az erőkészleteinkhez való tudatos hozzáállás, valamint a mindennapok fizikai síkján történő őszinte megnyilvánulásaink felvállalása felszabadít a nyomás alól, és utat enged a valódi, örömteli életigenlő és boldog pillanatok megélésének.

Varju Beáta okl. grafológus, természetgyógyász-fülakupunktúrás addiktológus Telefon.: o6-2o-42-18-155, E-mail: varjutanya@t-email.hu www.varjubeata.5mp.eu

Kép forrás:rejtelyekszigete.com
                   kinai-medicina.tienshoni.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások:
Shares
scroll to top