Close

Milyen a harmonikus családi otthon?

Rohanó világunkban egyre hangsúlyosabbá válik, hogy legyen egy hely, amit otthonnak nevezünk, és ahol nyugodt körülmények között, a saját kis birodalmunkban megpihenhetünk.


a világos terek és színek által harmonikus légkör teremtődik meg a lakásbanA család minden tagjának szüksége van saját térre, egy kis „magánbirodalomra”, ahol magában lehet. Az ember ugyanis társas lény, és mindennapjaink során nagyon fontos a másokkal együtt töltött idő, de sose feledkezzünk meg arról az alapszabályról, hogy SAJÁT MAGUNKRA IS JUSSON MINDIG IDŐNK!

Hiszen csak úgy lehetünk szilárd bástyák, ahol társunk, gyermekünk menedéket talál, ha saját magunkban is meg tudjuk teremteni a harmóniát. Ehhez persze sokszor a körülmények is hozzájárulnak, mert hátráltathatják vagy segíthetik, gyorsíthatják is a kedvező lelkiállapot kialakítását.

A szépség és a harmonikus élet utáni vágy természetes emberi igény, velünk született ösztön. Ha körülöttünk a világ összeomlani is látszik olykor (mert a főnök goromba volt, vagy a kifizetendő számlák aggasztó halma gyűlik a polcon…), mindig kell egy hely, ahol megnyugodhatunk, mert az a mi kis meleg otthonunk e zord világban…

Kedves olvasó! Gondolkodtál már azon, hogy mit jelent számodra az a hely, ahol egyedül vagy a családtagjaiddal töltöd a szabadidődet, az estéidet, a hétvégéidet?
Mire gondolsz, ha az „otthon” szó jut eszedbe? Eszedbe jut-e lakásod színe, illata, vagy a megszokott, beszűrődő utcai zajok?

Mi is az „otthon” tulajdonképpen? Jó esetben a védettség, meghittség, a béke szigete, egy hely, ahova megtérünk, ahonnan elindulunk, ahol újra és újra fel tudunk töltődni pozitív erővel, hogy egy újabb napnak induljunk neki…

Az összhang, amely az otthonunk harmóniáját adja, abból teremtődik meg, ahogy az ember azt a saját pozitív rezgéseivel, gondolataival, érzéseivel feltölti – ha tudja.

A szép lakás vagy szeretettel gondozott kert alappillérei a harmonikus, kiegyensúlyozott életnek. Ez nem feltétlenül pénztárca kérdése, sokszor elég egy kis odafigyelés a színek és formák egybevágóságára, a lelkivilágunkra gyakorolt hatásaira.

Mivel pedig minden a gondolatokból indul ki, ügyeljünk erre, és gondoljuk át alaposan, hogy lakásunk, házunk megfelel-e azon alapelveknek, amelyek a harmonikus környezet kialakítását segítik!

Bővebben a témáról: http://bamapa.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=918279 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top