Close

Tájházak napja

A Magyarországi Tájházak Szövetsége 2014-ben április 26-27-én rendezi meg a Tájházak Napját. Az esemény Szent György ünnepéhez kötődik, ahhoz az időszakhoz, amely április végén a tavaszi megújulást hozza. A paraszti kultúrában a nevezetes dátum, április 24-e összekapcsolódott a természet ébredésével, az állatkihajtással, a remények szárba szökkenésével.

A szövetség ezért is választotta a Szent György napja után következő első szombatot a népi emlékeket őrző kiállítások, az egykori falusi, tanyasi életmódot fölidéző, bemutató gyűjtemények kapunyitására.
Magyarországon közvetlenül ötven, közvetve viszont mintegy háromszáz tájház kap e napon lehetőséget arra, hogy kiemelkedő programmal hívja föl a figyelmet a késő őszig tartó nívós rendezvénysorozatokra.
Az eseményhez csatlakozók országszerte kedvezményes, vagy éppen díjmentes belépőkkel várják a vendégeket. Meghatározott időpontokban szakvezetéssel mutatják be az egyes épületek berendezéseit. Sok helyütt hagyományőrző csoportok lépnek föl a helyszínen, s kézműipari termékeket lehet megtekinteni, vásárolni, vidám eszem-iszommal egybekötve.
További információ a www.tajhazszovetseg.hu, http://videkjaro.hu/tematikus-napok/2/tajhazak-napja.html, a  Vidékjáró és a Tájházszövetség Facebook oldalán.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top