Close

Ukrán válság – Gyülekeznek az orosz harckocsik az ukrán határnál

Hadgyakorlat ürügyén Oroszország komoly erőket csoportosított Ukrajna határához, mintegy kétszáz harckocsit, tüzérséget és gyalogságot. Jurij Szehejev ukrán ENSZ-nagykövet szerint Moszkva az ukrán határnál Grad rakéta-sorozatvetőt is telepített a térségben. Felhívta a figyelmet arra, hogy ez egy rendkívül veszélyes fegyver, amelyet Oroszország korábban Csecsenföldön vetett be.

Közben pénteken reggel robbanás történt Odessza közelében egy ellenőrzőpontnál, a kijevi hatóságokat támogató erők őrhelyén. A detonációban hét ember – köztük egy rendőr – megsebesült.

Az 5 Kanal helyi televízióadó beszámolója szerint ismeretlenek gránáttal találták el az önvédelmi erők állását. Értesülések szerint a gránát oda csapódott, ahol egy elemlámpa fénye világított. Szemtanúk arról is beszámoltak, hogy gránátvető hangját hallották. A sérülteket kórházba szállították. A hatóságok nyomozást indítottak, tűzszerészek érkeztek a helyszínre.

Felrobbant egy Mi-8-as típusú helikopter is a kelet-ukrajnai Donyeck megyei Kramatorszk városában. A település repülőterén, a polgári légikikötő felől legalább két robbanás volt hallható. A reptér felett sűrű füst gomolyog. Kramatorszk repterét az ukrán hadsereg tartja ellenőrzése alatt.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top