Close

Sokoldalú Magyar Virtuózok

Minden eddiginél színesebb repertoárral lép színpadra a Magyar Virtuózok Kamarazenekar, amelynek közreműködésével idén is megrendezik a Szenthelyi Maratont, folytatódnak a Mátyás templomi fellépéseik, külföldön pedig többek között Richard Claydermannal adnak koncertet.

Magyarország egyik legtöbb fellépéssel büszkélkedő zenekari együttese 2013 decemberében a Városligeti fasorban végre otthonra talált. A Versailles teremben az idén három koncertsorozatot indítanak: a legfiatalabbaknak matiné koncerteket adnak, Teatime sorozatukban slágerek és ismert filmzenék szerepelnek, operettgáláikon pedig olyan neves előadóművészek lépnek fel, mint Oszvald Marika, Kerényi Máté és Peller Károly.
A közönség azonban nemcsak a gyönyörű Versailles teremben hallhatja a zenekari együttest: március 22-én a Budapesti Kongresszusi Központban a hagyományos, az immár 6. Szenthelyi Maratonon a Kossuth-díjas hegedűművész reggeltől estig különböző klasszikus darabokat játszik, az idén Vivaldi és Brahms műveit. Mellette olyan neves zenészek is fellépnek, mint Szenthelyi Judit, Várallyai Ágnes, Onczay Csaba, Németh Géza és Kiss Gyula.
Az együttesnek az idén is több koncertje lesz a Mátyás templomban is, és külföldön is fellépnek: legközelebb március15-én a burgenlandi Doborjánban (Raiding), Liszt Ferenc szülőhelyén a világhírű zongoraművész, Richard Claydermann közreműködésével.  
Szenthelyi Miklós 1973-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A Magyar Virtuózok Kamarazenekart 1988-ban alapította. A művész számos kitüntetést kapott, köztük a Kossuth-díjat 2008-ban. A zenekar járt már az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Indiában. Dél-Amerikában. Európa csaknem minden országában volt fellépésük. A zenekar vezetője fontos feladatának tartja fiatal tehetségek felkutatását és felkarolását.
Szöveg és kép: Bognár Mária    

 

                                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top