Halételfőző-versennyel, solymász-íjász bemutatóval, gyermekprogramokkal, egész napos szórakoztató műsorral, kézművesek, őstermelők portékáival és finom ételekkel várja a vendégeket a szombati Szent Péter-napi halászbúcsún a rétimajori Aranyponty Zrt.
Lévai Ferenc, a társaság elnök-vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az immár 12. alkalommal megrendezett, hagyományos programsorozat vendégei ellátogathatnak a horgászcentrumba, felfrissülhetnek a gyerekek számára is ideális körülményeket nyújtó strandon és a wellness központban.
A Halászati Múzeumban és az Árpád-kori halászkunyhóban a mesterség évszázados relikviáival, a hajdani halászok életkörülményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők
A Bárka színpadon kora délelőttől estig pereg majd a műsor: néptáncosok, énekesek, zenészek szórakoztatják a közönséget. Este Vastag Tamás ad koncertet.
A szórakoztató programok mellett finomságok sokaságából válogathatnak a Rétimajorba látogatók. A „kocsma hivatalnak” nevezett étteremben a környék jellegzetes ételeit kínálják, amelyekhez szinte valamennyi alapanyag – a hal, a szürke marha, a biozöldség, a házi készítésű szörpök, a gyümölcsök és a bor – az Aranyponty Zrt. birtokairól származik.
A gazdag választékot kiegészítik a halételfőző-versenyre benevezettek standjain készülő finomságok, köztük a sokak szerint a legfinomabb hazai sült halnak számító keszeg.
A természetes vizek, tavak, folyók környékén minden évben megrendezték a Szent Péter-napi halászbúcsút. Ezt a szokást elevenítették fel 12 éve Rétimajorban. A rendezvény gyorsan közkedvelt lett: minden évben több ezren látogatnak el az egyik televízió műsorából megismert és a horgászok között mind népszerűbb Halországba.
Az Aranyponty Zrt. multifunkcionális gazdálkodás keretében 1300 hektáron tógazdálkodást, valamint turisztikai, öko- és gasztroturisztikai tevékenységet folytat. Több vendégháza van, a gyerekeket pedig tábor várja.
Forrás: MTI