Close

„Rasszista, anarchista, iszlám imádó” – a frakciót mérgezte

Kizárta a Jobbik Pősze Lajost a frakcióból. Radikális családi dráma érdes felhangokkal: „szar a fűben” és hasonlók…
 

 
Pősze Lajos az MTI-nek azt mondta: nem közölték vele kizárásának pontos okát, de elismerte, hogy az utóbbi időben számos esetben mutatkozott véleménykülönbség közte és a pártvezetés között. „Többször felhívtam a figyelmet, nincs jövője annak a politikának, amely szembefordul Európával” – fogalmazott. Arra a kérdésére, hogy a szélsőségességet nem észlelte-e, amikor a Jobbikhoz csatlakozott, Pősze Lajos úgy felelt: Vona Gábor azért hívta a pártba, hogy segítsen megalkotni a Jobbik programját. A politikus szerint ez jól sikerült, de miután a választási program elkészült, a párt vezetőinek „nagy lett a szája, azt hitték, hogy ők most már valakik”.
Pősze Lajos nyilatkozatában gyengének nevezte Vona Gábor vezetői képességeit, és arról beszélt, hogy szélsőséges emberek és szervezetek kívülről irányítják a Jobbikot, amelyben így az anarchia jelei figyelhetők meg. Emlékeztetett, hogy amikor Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke augusztusban úgy nyilatkozott, „tűzzel-vassal irtani kell a Pősze Lajos-féle karrieristákat”, Vona Gábor nem reagált, csak „lapított, mint szar a fűben”. Pősze szerint ez az epizód jól mutatja, hogy „ki az úr a háznál” a Jobbikban.
Toroczkai László egyébként azután adott hangot véleményének, hogy Pősze a Magyar Nemzetnek még júliusban úgy vélekedett: nem szerencsés, hogy a Jobbikról a legtöbben a Magyar Gárdára vagy Budaházy Györgyre asszociálnak. A képviselőt – aki tavasszal a párt szakpolitikai igazgatója és kancelláriaminiszter-jelöltje volt – ezután leváltották a frakcióvezető-helyettesi posztról. Az országgyűlési képviselő utóbb becsületsértésért pert indított Toroczkai ellen, ami miatt a hétvégén a párt több alapszervezete Pősze Lajos kizárását sürgette a frakcióból.
Vona Gábor pártelnök-frakcióvezető hétfőn tudatta, hogy kizárta tagjai sorából a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja Pősze Lajost. Közleményében a frakció döntését azzal indokolta: Pősze „az elmúlt időszakban eltávolodott a párt irányvonalától, munkája során nem törekedett az együttműködésre”.
Vona Gábor szerint jó, ha egy képviselőcsoporton belül a politikusok különböző árnyalatokat képviselnek, de Pősze Lajos esetében ez már „a frakciót belülről mérgező politikai hovatartozás volt”.
A pártelnök emlékeztetett: a ciklus első ülésén minden képviselőjük esküt tett a Szent Korona előtt, hogy ha az elnökség legalább kétharmada a visszahívása mellett dönt, akkor visszaadja mandátumát, Pősze Lajos azonban erre nem volt hajlandó.
MTI-gondola.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top