Ring Magazin

Hétfô, 2018. Október 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Ütköző Die Welt: Közép-Európa kicsattan az önbizalomtól

Die Welt: Közép-Európa kicsattan az önbizalomtól

E-mail Nyomtatás PDF

7355b8f46ee649cf40e28947dbf82dcba4288067

A Die Welt című konzervatív német lap Orbán Viktor kormányfő október 23-i ünnepi beszédével kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal. A lap szerdai számában Orbán akar a leghangosabb jobboldali lenni címmel közölt írásban a szerző, Boris Kálnoky kiemelte: Az "EU-ban újraosztják a lapokat, Közép-Európa hatalmi tényezővé válik", Andrej Babis csehországi és Sebastian Kurz ausztriai győzelme után "a közép-európaiak kicsattannak az önbizalomtól".

A visegrádi négyek és "Kurz +új+ Ausztriája", de a szomszédos országok is, köztük Horvátország, a balti államok vagy Románia egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevés bevándorlást akarnak, és "kiemelt helyet követelnek maguknak az asztalnál az EU jövőjéről folytatott vitákban". Azonban egyelőre kérdés, hogy ki lesz a térség vezetője - írta a Die Welt szerzője, hozzátéve, hogy a sajtóban sok a találgatás Bécs vezető szerepéről, amelyről viszont a visegrádiak hallani sem akarnak.
Orbán és Kurz gyakran beszél egymással telefonon, és úgy tudni, nagyon jól kijönnek egymással, de mindketten vezetni akarnak, és csak egyikük töltheti be a vezető tisztségét. Ezért "nem meglepő", hogy Orbán az október 23-i ünnepi beszédében különösen kemény hangot ütött meg, hogy "túlharsogja az összes többi hangot a közép-európai porondon" - írta Boris Kálnoky, aki szerint a kormányfő "sötét összeesküvés-elméleteket terjesztett" beszédében, amivel "átlépett egy határt".
A Brüsszellel folytatott összetűzésekben eddig jogi kérdésekről volt szó, az viszont "messzemenően fikció", hogy Soros Görgy az állítólagos tervének értelmében az EU-val együtt Európa népeinek felhígítására tör - olvasható a német konzervatív lapban, amely szerint Orbán Viktor retorikájával tudatosan a "torzításra törekszik a leleplezés helyett", és kétséges, hogy ezzel a közép-, és kelet-európai "EU-szkeptikusok" vezetőjévé válhat.

MTI

Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

cimlap 2018okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 824 vendég böngészi

bav logo kicsi banner