Close

A húsvéti kiruccanások népszerűbbek a svájciaknál, mint valaha

Fotó: thelocal.ch

Ticino kanton és az európai fővárosok népszerű úti célok a svájciak számára ezen a húsvéti hétvégén.

Utazási irodák beszámolója szerint a legutóbbi terrortámadások ellenére a svájciak tömegével vették az irányt európai nagyvárosokba a húsvéti szünet céljából.
A city break, azaz a rövid idejű városlátogatások kétszámjegyű növekedését tapasztalták az elmúlt évben egy helyi hírportál összesítése szerint.
London – amely egy terroristatámadás helyszíne volt márciusban – uralta az európai úti célok listáját, írta a lap a Hotel Plan és a TUI utazási irodákra hivatkozva.
A Kouni utazási iroda szóvivője megerősítette, hogy a londoni és a stockholmi incidensek nem csökkentették a foglalásokat, nem úgy mint egy évvel korábban a párizsi és brüsszeli terrortámadásokat követően.
„Az emberek úgy tűnik, hogy lassan hozzászoknak a szörnyű eseményekhez, mint ezek” – mondta el a Kouni szóvivője Marcel Schlatter.
Az utazási irodák közlése szerint további népszerű európai úti célok voltak a húsvéti szünetre Velence, Bécs, Barcelona, Amszterdam, Lisszabon és Párizs.
A nemzeti légitársaság a Swiss elmondta, hogy a legnépszerűbb úti célok ezen a húsvéton Barcelona, Madrid, London és Berlin voltak.
Svájcon belül a déli Ticino kanton várhatóan vonzza a megnövekedett számú svájci turistákat ezen a hétvégén.
Michel Maeder a Svájci Utazási Központtól a lapnak elmondta, hogy a növekedés a foglalásokban egyrészt magyarázható a jobb vasúti összeköttetésekkel a Gotthárd-bázisalagút megnyitását követően.
A foglalások az elmúlt évben 50 százalékkal emelkedtek – mondta el Maeder.
A Svájci szövetségi Vasutak (SBB) további 28 vonatot készítettek elő azok számára, akik délre utaznak. Ezek 46 ezer ülést fognak kínálni, majdnem megkettőzve az extra kapacitást, amit tavaly nyújtottak.
„Rekordszámú utasra számítunk a Gotthárd-vonalon” – mondta el az SBB szóvivője Christian Ginsig, hozzátéve, hogy a helyek még mindig elérhetőek az extra vonatokon.

https://www.thelocal.ch/20170413/easter-getaways-more-popular-than-ever-with-swiss

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top