Ring Magazin

Szombat, 2017. Október 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Magyar Glóbusz MAGYAR GLÓBUSZ "Merre megy Európa?"

"Merre megy Európa?"

E-mail Nyomtatás PDF

Merre megy Európa? Erre kereste a választ május 28-29-én „Quo vadis Európa?” címmel a KEP. Európa helyzetét, néhány aktuális feladatát vizsgálták elismert szakemberek részvételével. Az előadók között több professzor, akadémikus, az Európai Unió több főtisztviselője, több volt miniszter, államtitkár és más magas rangú személyiség is szerepelt.


Az európai integrációnak új utakat kellene keresni. De hogyan találjuk meg a helyes utat? Reformok szükségesek? Mindenképp. De mifélék?

A május 28-án tekintélyes közéleti személyiségek részéről elhangzott előadások az Európai Unió működésének jobb megértését célozták. Kiemelve olyan aktuális témákat mint a Válaszúton Európa, a biztonságpolitika, Ukrajna helyzete vagy a Kárpát medencei gazdasági kilátások.

Május 29-én pedig a nagy tapasztalatú előadók többek közt „a népvándorlások Európáját”, az Európában (talán Magyarországon) várható 2024-es Olimpiát, a kelet-közép-európai rendszerváltást, az EU aktuális pénzügyi- és civil jogvédelmi kérdéseit is boncolgatták.

Mindezen kérdéseken túl választ kaphatunk sok más egyéb - a magyarságot érintő jelenleg is igen aktuális kérdésreközérthetően, elismert szakemberektől az alábbi linkre kattintva: http://kepcp.hu/

 

Szerző: Kaiser Vivien

Forrás: http://kepcp.hu/
 


(3 értékelés)