Close

Mesél a vidék

A pesti gyereknek egy vidéki nyaralás felér egy egzotikus utazással. A villamoshoz és városi forgataghoz szokott gyerkőcök többsége csak állatkertben lát tyúkot, libát, tehenet. Kivéve, ha van vidéki nagymama. De ha nincs? Akkor jelenik meg lelki szemeink előtt egy takaros vidéki ház…

Vendéglátóink vidéki hangulatot kerestek, ahol a városból kiszakadva a gyerekek a falusi életet is megismerhetik. A másik lényeges kritérium az volt, hogy a Balaton legyen elérhető közelségben. A Balaton-felvidéken találtak rá arra a kis falura, amely az álmaikban szerepelt. Itt nem csak friss kifli és tej van a sarki boltban, hanem paradicsom, paprika és friss fűszer is terem a kert végében. És nem csak a szomszéd almája mosolyog át a kerten, hanem a szomszéd is. Vendéglátóink úgy érezték, hogy igazi rejtett kincset fedeztek fel, ahol idilli környezetben tölthetik a nyarakat, év közben pedig egy-egy hosszú hétvégét.

A telek azonban nem varázsütésre nyerte el jelenlegi formáját. Türelem és kitartás is kellett hozzá. No, és egy jó tündér. Mert pontosan hat kis teleknyúlvány összevonásával jött létre a jelenlegi. A jó tündérrel is találkoztak, Jóföldi Szabolcs tervező személyében. Ő ugyanis pontosan értette, hogy mi a fiatal házaspár álma. A tervezőnek igazi kihívás volt, hogy a falusias településszerkezetbe egy modern életvitelnek megfelelő, klasszikus stílusú épületet tervezhet. És mivel a háziak nagy társasági életet élnek, rögtön két házban gondolkodtak, így a lakóépület mellett egy vendégház is megépült; az esővédő tetővel fedett átjáróval pedig szoros szimbiózisban élnek egymással. A régi építményből mentettek meg mindent, amit lehetett, hogy aztán tovább éljenek a mai környezetben. Így a tégla, a füredi mészkő, a gerenda mind-mind az új lakóépületek része.

A cikk folytatása az A Mi Otthonunk magazin júniusi számában olvasható. Keresse az újságárusoknál!

Szöveg: Héjja Izabella

Fotó: Makláry Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top