Ring Magazin

Vasárnap, 2019. Augusztus 18.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Ütköző Dobrev Klára és a szociális érzékenység

Dobrev Klára és a szociális érzékenység

E-mail Nyomtatás PDF
Dobrev Klára jelenleg az egyetlen ellenzéki jelölt, akinek jó esélye van kijutni európai képviselőként Brüsszelbe. Annak fényében, amit kommunista gyökereiről tudunk, mely ideológiától újabban erősen elhatárolódik, valamint amit szakmai önéletrajzában megosztott a választópolgárokkal, most megpróbálom interpretálni politikai szövegeit és céljait, az EP parlamenti választások előtt. Mindeközben idézzünk fel egy 13 évvel ezelőtti esemény-sorozatot is, melyben férje, Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök „nyakig benne volt”: 2006 őszét, a  demokrácia megcsúfolását.
 
Először jöjjenek a látványos pozitívumok. 
 
A budapesti Eötvös József Gimnáziumban érettségizett. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd 1997-ben az  Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát, 2002-ben sikeres jogi szakvizsgát tett.
Önéletrajza szerint, négy nyelvből tett felsőfokú nyelvvizsgát: angol, bolgár, német, orosz nyelvekből. Ezek szerint egy felvilágosult, nyelveket beszélő képviselőjelöltről van szó, végre annyi idő után a balliberális oldal is fel tud mutatni egy női képviselőasszonyt, akit nem lehet két keresztkérdéssel elintézni. Nyilvánvaló, hogy Bangóné vagy éppenséggel Kunhalmi performanszai által megszokott ostoba megnyilvánulások, vagy éppenséggel ömlő szóáradat, mely sulykolja az agyakba a kormány-ellenes szólamokat jó régi kommunista módra (megjegyzendő ők azok, akik nem átallottak internacionálét énekelni még pár éve, visszasírva a jó öreg kommunizmust) — na ennek a fajta ballib női közszereplésnek vége. Itt van Dobrev, egy értelmes asszony, aki felkészült, liberális, megértő, érző szívű, még el is sírja magát más, unokáit nélkülöző nagymamák fájdalmán, kiknek gyermekei Orbán Viktor miatt külföldre kényszerültek munkavállalás végett. 
 
Azt persze kifelejti a „story-telling”-ből, hogy saját férje miként akadt ki még pár éve, akkori miniszterelnökként a fiataloknak azt ordítva, magából kikelve: „El lehet innen menni. Ha nem tetszik!” vagy éppenséggel az egész országot elintézte annyival: „K. Ország!”
 
Most úgy tesznek, mintha nem Gyurcsány idejében kezdődött volna el az a népvándorlás, mely a nyomorúság, a megélhetés ellehetetlenítése és az értelmiség kilátástalansága, az esély nélküliség jövőképe miatt indult el Magyarországról Nyugat-Európába. 
 
Kiváló színészi képességeket csillogtat meg Gyurcsányné is, talán még túl is szárnyalja férjét, mert mindaz, amit mond egy külföldinek akár még szimpatikus is lehet, aki nem tudja, hogy ki ez a  képviselőjelölt, aki csak azt hallja ki a  szavaiból, hogy az egyenlőségért, a kisebbségek jogaiért, az „álmáért, a független Európáért” küzd, és azért, hogy „ne legyen ekkora különbség a magyar gyerek és a belga gyerek jövője közt”.. ó mily szép is ily ájtatosnak, szolidárisnak lenni, a szebb jövő női képviselőjelöltjeként, miközben zsigerből gyűlöli és aláássa mindazt, amit azok teremtettek, akik valóban hisznek a mondásban: „Szebb jövőt!”
 
„Európa minket Orbán Viktortól is meg tud védeni”- hangzott el a képviselőasszony szájából. Ezt már nem kívánom kommentálni, az olvasó valószínűleg kommentjeim nélkül is érzi a kommunikációs paneleken csiszolt asszonyság beszédének pikantériáját. 
 
És ki is ez az asszonyság, aki azt vizionálta, hogy minket, magyarokat saját miniszeterelnökünktől kell megvédeni? Attól az embertől, aki a huszadik század egyedüli politikusaként végre élhető országot akar teremteni a magyar kismamáknak, aki valóban a gyermekvállalásért küzd, és fontosabbnak tartja ezt, mint saját politikai népszerűségét  a brüsszeli politikai körökben. 
 
Lássuk címszavakban, milyen erkölcsi alapja van Dobrev asszonynak, alias Gyurcsány Ferencnének most elkötelezett magyar hazafiként tetszelegni, aki a jövőnket félti a jelenlegi miniszterelnöktől!
 
Hol volt Dobrev asszony nemzet iránti aggodalma akkor, mikor a férje attól való félelmében, hogy hatalmát veszti nem átallott rendőrállamot építeni, melyben a rendőrség ugrott minden parancsszavára?
 
Hol volt Dobrev asszony akkor, mikor a rendőri brutalitások miatt, az utcán hömpölygő tömegek azt kiabáltál "ÁVH", mert a legsötétebb korszakot idéző módszerekkel kellett mindazoknak szembenézniük 2006-ban, akik nem féltek kimenni az utcára a demokráciáért?

Hol volt Dobrev asszony akkor, amikor szemünk előtt verte véresre a rendőr a mentőst, aki földön fekvő öreg embernek segített (akit korábban szintén brutális rendőrök támadtak meg) a  Blaha Lujza téren? Tudott-e Dobrev asszony arról, hogy szláv tagokkal egészítették ki a magyar rendőrséget, azért mert azok keményebb büntetésben részesítették azokat, akik éltek állampolgári jogukkal és kimentek tüntetni Gyurcsány zsarnoksága ellen? (megj: nem értettem a beszédüket, biztosan nem szlovák, és nem román, ukránok, vagy szerbek lehettek.) 

Hol volt Dobrev asszony akkor, amikor friss diplomásként, munka után az utcára mentem a szabadságért, mert hittem a magyar jövőben több ezer társammal együtt, és megindult a  rendőri sorfal a Keletitől, lovon, kivont karddal rohantak felénk, bele a fiatalokból álló tömegbe, hogy menekülni is alig lehetett. Mikor a Blaha bal sarkán lévő árkádokig értek, lovon bevágtattak az árkádok alá..felnéztem, a ló felettem nyerített, a  rendőr röhögött, a ló patája pár centire volt a halántékomtól. 23 éves voltam. Valaki kirántott alóla az utolsó pillanatban.

Hol volt Dobrev asszony magyarok iránti aggodalma akkor, mikor tulajdon férje kitüntette azt a rendőrfőkapitányt, akinek köszönhetően, fiatalokat, időseket vertek, bántottak, viperáztak, gumibotoztak, kisgyerekes szülőkbe is belelőttek a Deákon gumilövedékeket azon rendőrök, akik az „állam biztonságáért” lettek kivezényelve, magyarul: Gyurcsány Ferenc hatalmának bebiztosításért?

Hogy történhet meg az, hogy az erkölcsi nihilizmus szószólója nemhogy börtönbüntetést nem kap tetteiért, de kérem mindent túlél: új pártot alapít, ahol új színekben kampányolhat pár évvel később a korábbi „böszme” országért, sőt teszi mindezt oly agyafúrtan, hogy még feleségét is „bedobja” hiszen a demagógia is jobban megy egy okos asszonynak, akinek tisztább a múltja mint az övé. 
 
A "szép az egészben" az, hogy most Gyurcsány Ferencné dolgozza ki a magyarok álmát, amit ő úgy nevez: Európai Egyesült Államok. Ennyit a szociális érzékenység szószólójáról.


(4 értékelés)
 

Hozzászólások  

 
0 #2 Pálos Trend 2019-06-23 09:33
AMIKOR MÉG NETANJAHU LÁNCOS KUTYÁJA...- A SZOCIÁLISAN SZINTÉN TÚLÉRZÉKENY (GYŐRI GÁBOR alias ORBÁN VIKTOR) OLYAT IS KI MERT JELENTENI MAGYARMATON A BANKÁR KASZTRÓL; - AMIÉRT MA MÁR KIVÉGEZNÉK A TARTÓTISZTJEI‼️ ‼️‼️✅
https://www.youtube.com/watch?v=ciREIW3qISo
Idézet
 
 
0 #1 Vazul 2019-06-08 14:47
Öröm volt olvasni írását! Elgondolkodtató , hogy a választók ily magas százaléka erre a szellemi nihillre voksolt, de ha belegondolunk abba, hogy e mai posztmodern instagramm világ grammra kicentizi jóérzésünk mérlegét és a pillanatra tett vágyakozásának fényében 5 éves volt az a szavazó amikor Gyurcsány szétk.rta az országot, akkor valójában érthető. Az már nem, hogy utána miként rakta fel a csuklójára a trikolór karkötőt, ami idén az első szavazóknak járt.
Idézet
 

Megjelent A Mi Otthonunk júliusi száma

amio 201907 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 169 vendég böngészi

bav logo kicsi banner