Ring Magazin

Szerda, 2019. Február 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra KULTÚRA Lekvár helyett csokoládé

Lekvár helyett csokoládé

E-mail Nyomtatás PDF

kekszikradij2018Április 2-a az autizmus világnapja. A Mozaik Egyesület és a Kockacsoki Nonprofit KFT együttműködésével több éve foglalkoztatnak autista fiatalokat a cég Budafoki úti műhelyében. Fontosnak tartják az autizmussal élők társadalmi egyenlőségét, hogy ők is bizonyíthassák, hasznos és értékes munkát végeznek.

A Kék Szikra Díjat évről-évre olyan embereknek ítélik oda, akik támogatják a Mozaik Egyesület és a Kockacsoki Nonprofit KFT együttműködését, kezdeményezését, ez által az autizmussal élők társadalmi egyenlőségére kívánják meg felhívni a figyelmet. Ferenczi György szájharmónika-művész, zeneszerző, énekes, blues-zenész már több éve áll e kezdeményezés mellett. Ezért 2018-ban neki ítélték oda ezt a díjat. Zenekaraival évről-évre részt vesz az autizmus világnapjához kapcsolódó Blues for Blue Gálán, melyet a Blues Radio Budapest zenekar hívott életre Kapitány Sándor vezetésével. Ferenczi György a díjátadón elmondta, hogy autistákkal kapcsolatos személyes érintettsége ugyan nincsen, azonban felesége gyógypedagógus, így ismeri ezt a problémát. Fontosnak tartja, ahol és amiben tudunk, segítsünk egymásnak.

A díjátadó 2018. április 4-én volt a Kockacsoki Nonprofit KFT Budafoki úti műhelyében, melyet követően a Zenész Dénes Ákos, a Kockacsoki ügyvezetőjének segítségével kipróbálta a csokoládékészítés utolsó munkafázisait. Egy, már előre megfőzött masszát különböző, művészien elkészített formákba öntöttek, majd kiütötték, hogy kihűlés után ne legyen hullámos a kiöntött csokoládé, majd egy üvegfalú hűtőszekrénybe tették, ahol kb. fél órát hülni hagyták.

Kép forrása: Mozaik Egyesület


(1 értékelés)
 

Migráció-szürreál

Rab Irén a göttingeni egyetem finnugor tanszékének lektoraként Németországban élte a magyarok megszokott, rendszeres külföldi életét az egyetem, a könyvtár, az uszoda és az általa alapított helyi „magyar klub” remekül szervezett kulturális rendezvényei között. Élte dolgos hétköznapjait és a kedves egyetemi város mindennapi életét, kerékpározott, kutyát sétáltatott, szívesen társalgott a szomszédokkal...
De egy napon hirtelen valami megváltozott, a szavak és mondatok a göttingeni polgárok szájában mintha szögletessé váltak volna ( a magyarral szemben ) és bár maradt a szokvány mosoly, mégis növekedett a távolság közte és a város lakói között. Valami nem stimmelt (es stimmt aber nicht!) a kedélyes egyetemi város és a kínjukban kerítést építő magyarok helyi képviselője, vagyis önmaga (Rab Irén) között...
Egy lebilincselő könyv, Európa változásairól, tényekkel és humorral, Rab Irén: Helyzet van című kötete

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amio2019februar 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 191 vendég böngészi

bav logo kicsi banner