Ring Magazin

Vasárnap, 2019. December 8.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Gazdaság Ez most nagyon meggy!

Ez most nagyon meggy!

E-mail Nyomtatás PDF

ezmostanagyonmegy 1„Ez most nagyon meggy!” szlogennel indított meggyfogyasztást ösztönző kampányt az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum – jelentették be a Balaton Sound Fesztiválon tartott sajtótájékoztatón. A meggyet nagy mennyiségben termesztik Magyarországon: a világ összes meggytermésének harmadát az Európai Unió adja, amelynek közel 80 százalékát Lengyelország, Magyarország és Németország termeli. A meggy ráadásul kiváló vitaminforrás és hűsítő, egészséges csemege a nyári melegben.

A nyári meggykampány elsősorban a fiatal célközönségre fókuszál, ezért is adott otthont a promóció nyitó eseményének a Balaton Sound. Az Agrármarketing Centrum már évek óta jelen van fesztiválokon különböző kampányokkal, kóstoltatásokkal, amelyek hatékonynak bizonyulnak abban, hogy a tudatos vásárlásra legfogékonyabb fiatal korosztályt elérjék. A nyári meggykampány elsődleges célja, hogy ösztönözzék ennek a rendkívül egészséges gyümölcsnek a fogyasztását – mondta el beszédében Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára. Hozzátette: Magyarország az Európai Unió egyik meghatározó meggytermelője, Lengyelország után a második helyen áll. A hazánkban megtermelt meggy minősége nagyon jó, ezért keresett külpiaci termék. A hazai meggy jelentős részét, körülbelül 80 százalékát exportra szállítják. A szaktárca célja, hogy a gyümölcs belföldi fogyasztását ösztönözzék, ami az ágazat helyzetét is erősítené.

ezmostanagyonmegy 2

A meggyfogyasztás mellett számos érv szól: a gyümölcs többek között 17 típusú antioxidánst tartalmaz, kiváló vértisztító, kálium és kálcium tartalma kedvezően hat a szív- és érrendszeri elégtelenségre, gyulladáscsökkentő és jelentős B-vitamin forrás.

A kampányról Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője elmondta: a Balaton Sound-on két napig kóstoltatják a meggyet, a fesztivál Gold Beach területén található, The Club színpaddal szemközti területen, július 5-én és 6-án 16 és 20 óra között. Ezen kívül a budapesti Allee bevásárlóközpontban összesen öt alkalommal, 2019. július 8 és 12 között, naponta 15 és 19 óra között kóstolhatnak friss hazai meggyet az arra járók.


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 156 vendég böngészi

bav logo kicsi banner