Close

Utazás 2013 kiállítás

Február 28-án, szakmai nappal nyit és március 3-ig tart az Utazás 2013 kiállítás és további három kapcsolódó rendezvény a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A négy kiállítást egy belépőjeggyel tekinthetik meg a látogatók.
A 36. Utazás kiállítás külföldi díszvendége Szlovákia, míg a hazai városok közül Nyíregyháza kapott kiemelt figyelmet. A rendezvény kulturális díszvendége idén Kalocsa, a kiállítás gyógyhely-támogatója Sárvár.
A szabolcsi megyeszékhely 110 négyzetméteres standon mutatkozik be, számos attrakcióval. A kínálatban szerepel az ország legizgalmasabb állatparkja, a fürdők, és nem maradhat ki a régmúlt időkbe kalauzoló Sóstói Múzeumfalu, a Botanikus Kert és a Koaland kalandpark sem. Az érdeklődők Nyíregyháza, Sóstógyógyfürdő és a város környezetének szépségéről a folyamatosan futó turisztikai kisfilmek segítségével maguk is meggyőződhetnek. Külön érdekesség lesz a Nyíregyházi Állatpark  papagáj-showja, és a város egyik meghatározó cége, a LEGO által működtetett gyermekjátszó-sarok. Sétáló informátorként „az év állata”, a fehér tigris csábítja majd a standhoz a vendégeket. A játékos kedvű vásárlátogatók nyereményjátékon vehetnek részt.
A Budapesti Vásárközpontban öt kontinens 30 országának idegenforgalmi cégei, szakemberei lesznek jelen. Brazília, Peru és Uganda első alkalommal képviselteti magát. A kiállítás vásárlási lehetőséget, színpadi bemutatókat, kvízjátékokat és vetélkedőket is kínál. Az öt kontinenst és Magyarországot bemutató játékpontokon ügyességi és kvízjátékokon lehet részt venni. A jó válaszokat –  péntektől vasárnapig –  a belépéskor kapott útlevélen pecséttel igazolják. A kijelölt helyeken leadott útlevelek sorsoláson vesznek részt, minden nap két fő részére szóló utazás a nyeremény.  
A rendezvény legnagyobb kiállítója, a Magyar Turizmus Zrt. idén is belföldi utazásra csábítja az érdeklődőket. Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese beharangozó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a társaság hazánk turisztikai kínálatát összesen 1900 négyzetméteren mutatja be az „A” pavilonban. A központi és a régiós standok turisztikai ajánlatait számos attrakcióval színesítik mind a nagyszínpadon, mind pedig az MT Zrt. saját standjain. A nagyközönségi programok mellett a társaság sajtótájékoztatókat, szakmai előadásokat is tart. A vásár ünnepélyes megnyitóján adják át a Magyar Turizmus Zrt. díjait is: a Magyar Turizmus Minőségi Díjakat, „Az Év Tourinformátora” díjat és „Az Év TDM-menedzsere” díjat is. A február 28-i szakmai napon a nemzeti turisztikai marketingszervezet több kiemelt szakmai partnerével is stratégiai együttműködési megállapodást ír alá.
Az Utazás kiállítással egyidőben guruló szállodák, avagy lakókocsik és lakóautók várják az érdeklődőket a 7. Karaván Szalonon, ahol ezúttal is megtalálhatók lesznek a kempingfelszerelések, a különleges felépítmények és a mobilnyaralók is
Kapcsolódó kiállítás a 6. Port.hu Bringaexpo is, ahol az e-bike mellett olyan különleges kerékpárokat is ki lehet majd próbálni, mint a fekvő bicikli, vagy a tricikli. A hazai kerékpáros szolgáltatók közül az idén önálló standon mutatkozik be a Velencei-tó, a Tisza-tó, a Balaton és a Kis-Balaton térsége. A külföldi díszvendég ebben az évben Ausztria.
Az idén útjára indított új, átfogó egészségügyi kiállítás, a VitalExpo szakmai és nagyközönségi programokat egyaránt kínál: a hagyományos szűrővizsgálatok mellett konzultációk, termékbemutatók várják a látogatókat és népszerű orvosok előadásai hangzanak el.
A turisztikai vásárra látogatók az idén is 50 százalékos menettérti kedvezménnyel utazhatnak a MÁV-Start és a Volánbusz belföldi járatain.  
Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top