Close

Irodalmi utazás a Dél-Alföldön

Különleges módon, kortárs költők és írók művein keresztül mutatja be – és egyúttal népszerűsíti – Magyarország turisztikai régióit a Magyar Turizmus Zrt. és az Újnyugat Irodalmi Kör. A „Nyugat Itthon” rendezvénysorozat második estjén a Dél-Alföldre kalauzolták el az irodalomkedvelőket az előadók és a régió képviselői. A helyszín az újra a régi fényében pompázó Hotel Nemzeti volt.

„Az Óvilágból az Újvilágba, megpihenve a Dél-Alföldön – irodalmi, zenei utazás térben és időben” mottóval tartott rendezvényen az irodalmi alkotások , köztük a régió által ihletett művek ezúttal Márton András színművész tolmácsolásában hangzottak el. Az est során a Budakeszi Régizene Együttes muzsikált, régi korok zenéjét megidézve.
Magyarország legnagyobb régiójának különlegességeit Mártonné Máthé Kinga, a társaság belföldi igazgatója ismertette. A régió ritka kincsei, a halasi csipke és  a kalocsai motívumok készítését a helyszínen be is bemutatták. Szeged a térség tradicionális, eredetvédett termékeit hozta el. A napfény városát képviselte még Török Gizella gyékényszövő-gyékényfonó iparművész, akinek alkotásait szintén megcsodálhatták az érdeklődők. A finom falatok és a borok mellett a Gyulai Pálinka Manufaktúra pálinkáit, valamint a Bolyhos Pálinkafőzde termékeit is meg lehetett kóstolni.
A rendezvénysorozatot havonta, budapesti helyszíneken tartott önálló estek alkotják. A következő, a márciusi rendezvény Észak-Magyarországot mutatja be. A Nyugat Itthon online kampány részeként összesen 99, utazásra ösztönző irodalmi mű készül, amelyeket Magyarországon elsőként az MT Zrt. jelentet meg portálja, a www.itthon.hu főoldaláról elérhető „Nyugat Itthon” menüben. Az érdeklődők a társaság közösségi oldalain, az Élmény Itthon felületein is találkozhatnak a kortárs művekkel.
 Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top