Október 19-20-án, október 23-án és október 26-27-én tartják az évtizedek alatt fogalommá vált Sobri Halnapokat a lajosmizsei Öreg Tanyacsárdában. A legendás halászlékészítő Farkas „Sobri” József emlékére tartott halnapokon a különleges halászlé mellett más, halból készült ínyencségek, így haltepertő és egészben sült halak (kecsege, pisztráng, süllő) is az asztalra kerülnek. Szerepel a kínálatban vargányagombás harcsapaprikás is, túrós csuszával, serpenyőben tálalva.
De azok sem maradnak éhen, akik nem kedvelik a halételeket, mert a tanyacsárda étlapján olyan különleges, tradicionális receptek alapján készült ételek szerepelnek, mint a Bőségtál, a mizsei raguleves, a kemencés libamáj, a tejespite. A nemzetközi hírű Öreg Csárdának nemcsak a konyhája kitűnő, de a hamisítatlan vidéki atmoszféra, az autentikus berendezések tovább fokozzák a gasztronómiai élvezetet.
További információ: www.tanyacsarda.hu