Close

Dervadelin Tamás:”Elértem a célom a Dinaric Rallyn!”

A Laller Racing Dakar Team pilótája az elmúlt héten a piszkosul nehéz, sokak által csak „mini Dakarként” emlegetett Dinaric Rallyn vett részt, és ott a középmezőnyben végzett.

Két ország, hegyek völgyek, vad tájak, több, mint 1600 kilométer, és rengeteg szerencsevadász tereprali versenyző. Ez volt a 2024-es Dinaric Rally, amelyen egy honfitársunk is részt vett, méghozzá nem is akármilyen eredménnyel:

„Összességében én nagyon elégedett vagyok, mind az egész szervezéssel, rendezéssel, mind az én eredményemmel. Tudtam, hová jövök, és a verseny ismételten nem hazudtolta meg magát, nagy kihívás volt, de nagyon jól éreztem magam. A köves feljárókkal néhol meggyűlt a bajom, főleg az első napon, de hozzá kellett szokni a dologhoz. A nyitó szakasz volt a legnehezebb, ezt nem is tudtam időben abszolválni, de egy román sráccal azért végigmentünk az egész pályán, tehát becsületből befejeztük.

Viszont ezzel sikerült is letudni az összes szerencsétlenkedést, esést-kelést, hevenyészett javítást, a többi napon pedig már minden flottul ment. A következő szakaszokon a versenyzésem teljesen kisimult, összeszedett volt. Végig nagyon jól éreztem magam az összes pályán, csak elhanyagolható navigációs hibákat vétettem, amiket egyből észrevettem. Jó pár trükkös navigációs részt tettek be a szervezők, ami néha megkavart bennünket. Kicsit bosszantó volt és többen is nehezményezték, hogy nem mindig volt pontos a roadbook, illetve a sebességhatár/sebességkorlátozó zónákból is nagyon sokat tettek be. De végül ehhez is hozzászokott az ember, és akkor már nyugodtan, koncentráltan tudtam menni.

Nagyon szép helyeken vezetett a pálya, néha tényleg nagyon nehéz volt az úton tartani a szemem, de hát ez a Dinaric Rally egyik nagy sajátossága. Örülök, mert teljesítettem a versenyt, és a 120 indulóból az 59. helyen zártam. Külön öröm, hogy a saját kategóriámban ötödikként zártam, amivel még egy kicsit sikerült is túlteljesíteni a verseny előtti célkitűzéseimet. Innen is szeretném megköszönni a támogatást és segítséget a csapatomnak, a Laller Racing Dakar Teamnek, valamint a Cross Country Adventuresnek. Most egy kis pihenő következik, de a fejemben már egy újabb hosszútávú verseny képe formálódik: valamikor nagyon szeretnék rajthoz állni a Hellas Rallyn!” – nyilatkozta Dervadelin Tamás.

Shares
scroll to top