Close

Balatont megkerülő tandemtúra: „Mindig szép dolog, ha valaki önzetlenül segít”

Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor pedig tandemtúra a látássérültekért. Ha pedig tandemtúra, akkor természetesen Horváth Lajos „Laller” terepmotoros.

Laller ugyanis az esemény örökös fővédnöke, és mint ilyen, általában minden esztendőben hozzáteszi a magáét a láttássérültek integrációját hangsúlyozó rendezvényhez. Hol letekert kilométereket, hol szép, biztató szavakat:

„Mindig szép dolog, ha valaki önzetlenül segít, és felemeli azokat, akiknek szükségük van a támogatásra. Annak idején ennek az elvnek a mentén csatlakoztam a szervezők hívó szavára a kezdeményezéshez, és az eltelt évek alatt nagyon sok szép emlékkel, sok-sok tapasztalattal gazdagodtam. Megtanultam, milyen csodálatos ajándék is az egészség, az, hogy látok, hallok, ugyanakkor rájöttem arra is, hogyan viselkedjek, ha valaki olyannal találkozom, akinek mindez nem magától értetődő. A legfontosabb üzenet, hogy merjünk nyitni, viselkedjünk természetesen, segítsük őket az integrációban! Pontosan erről szól a 13. Balatont megkerülő tandemtúra, ahol a tandemkerékpárokon a megszokott felállásban egy látó és egy látássérült együtt, egymásra hagyatkozva tekeri körbe majd a magyar tengert. Egy ilyen túra alatt az ember rengeteg mindent tanul magáról, az életéről, az elfogadásról, arról, hogy a hátrányos helyzetű társaink sok dologban mennyivel előrébb tartanak nálunk. Sok mindenben példát vehetnénk róluk! Ez alkalommal fizikailag nem leszek jelen a csapattal, de sokat gondolok rájuk.” – üzent az esélyegyenlőség nevében Horváth Lajos örökös fővédnök a túra résztvevőinek.

Shares
scroll to top