Close

Megvan a VZV Fesztivál legizgalmasabb outfitje!

Kamerák sokasága pásztázta a fellépő sztárok műsorát és a közönség sorait három napon át Tatán, a Víz Zene Virág Fesztiválon. Vasárnap este akadt meg a szemünk a NOX színpadi varázslatán. Péter Szabó Szilvi ruhakölteményére szegeződött a fókusz. Melyik híres tervező álmodhatta meg az outfitjét?

Több ezer rajongó előtt lépett fel a NOX a Víz Zene Virág Fesztiválon a tatai Öreg-tó partján. Turnéjuk egyik legfontosabb állomása volt a VZV, nagyon készültek a vasárnap esti koncertre. Már csak azért is, mert májusban énekesnőjük, Péter Szabó Szilvia személyesen invitálta a tataiakat és a távolabbról érkezőket a térség legnagyobb családi fesztiváljára az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján.

„Körülbelül egy óra, amíg sminkelek, hajazok, felöltözöm, beénekelek, rákészülök. Utána negyedórára a zenekarral bezárkózunk, és egy kicsit ráhangolódunk a bulira” – nyilatkozta a koncert után az énekesnő. „Nagyon szeretek harcos amazonnak öltözni. A NOX zeneisége, az egész világa a honfoglalás korabeli magyarságot idézi” – mesélte a színpadképről.

Minden turnén egyedi műsorral, más-más szerelésben állnak közönség elé. Minden koncerten különlegességgel készülnek az öltözékükben is. A Víz Zene Virág Fesztiválon egy fekete bársonytopot csodálhattunk meg Szilvin, dekoltázsán horgolt csipkevirágokkal és toll díszítéssel. Földig érő nadrágszoknyája is bársonyból készült, amit fekete fűzős bakanccsal tett hangsúlyossá. Ki lehet az a tervező, aki megálmodja a NOX ruhakölteményeit?

„Az egész csapatnak én tervezem a ruháit” – vallotta be az énekesnő TikTok kameránk előtt. Az én varrónőm ebben a társam, aki segít abban, hogy milyen anyagból, milyen kellékekkel és eszközökkel valósuljanak meg az álmok. A gyors öltözés és a strapabíróság is fontos szempont.” – tette hozzá.

A NOX zenekar egy teltházas Aréna koncerttel tért vissza a közönség elé 2022-ben. A színpadi látványhoz azóta szervesen kapcsolódnak a Péter Szabó Szilvia tervei alapján készült fellépőruhák. Életében először az arénás koncertre tervezett teljes kollekciót. Kiteljesedésnek érezte az ének és a tánc mellett a tervező munkát. A legapróbb részletekig maga álmodja meg, milyen motívumok, milyen elrendezésben kerüljenek a ruhákra.

A 2000-es évek ikonikus zenekara nem csak hangzásvilágában és a tánckoreográfiákban kedveli a népiességet. Az öltözékükön is megjelennek a hagyományos, magyar motívumok. Az énekesnő hajfonatai is a tulipános mintavilágot idézik. Szemnek és fülnek egyaránt élményt tartogat a Forogj, világ! és a Százszor ölelj még! a fesztiválok forgatagában. Péter Szabó Szilvi pedig újabb kollekciót tervez. Azt ígéri, különleges ruhakölteményben lép majd közönség elé július végén a Budapest Parkban is. 

Forrás: Blue Hill

Fotó: Háfra Zsolt /VZV Fesztivál/

Shares
scroll to top