Close

A vízi sportok szerelmeseinek Tatán a helyük június végén 

A harmincéves hagyomány ezúttal sem szakad meg: színes sportprogramokkal, tóátúszással, vitorlás- és sárkányhajó-versenyekkel várják a víz és vizes sportok szerelmeseit a Víz, Zene, Virág fesztivál szervezői. A tatai Öreg-tónál június 28. és 30. között rendezett programsorozat részeként ezúttal sem maradhat el a lampionos vízikarnevál, mely nyárról nyárra a hosszúhétvége egyik leglátványosabb eseménye. 

Ahogyan azt a neve is mutatja, messze nem csak a zenéről szól a Víz, Zene, Virág fesztivál a tatai Öreg-tónál. A térség legnagyobb családi fesztiválja ezúttal is színes és bőséges sportolási lehetőséggel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A szervezők munkájának köszönhetően ráadásul több olyan lehetőség is adódik június végén a tóparton, amire máskor nincs lehetőség. 

„Alapvetően családi fesztivál vagyunk. A térség legnépszerűbb fesztiválja, amit annak is köszönhetünk, hogy nemcsak zene, nemcsak családi programok, vetélkedők vannak, hanem ha már víz, gondolunk azokra is, akik szeretik a vizes sportokat. Az egész Tatai tavat körülölelve igyekszünk minél látványosabb sportprogramokat kihozni a fesztiválra ingyenesen, ami emlékezetes lehet mindenkinek” – mesélte filozófiájukról a főszervező, Jakab Jácint. 

„Harmincéves hagyomány, amit semmiféleképpen sem szeretnénk megtörni, hogy sárkányhajó- és vitorlásversenyünk is van. Emellett tóátúszás is lesz, valamint, amit nagyon szeretnek még a kilátogatók, a lampionos vízikarnevál. Összességében majd kétszáz vízieszközt, vitorlást, hajót, kajakot várunk egyszerre a tóra.”

A biztonságra óriási hangsúlyt fektetnek, a felvezető- és a mentőhajó mellett legalább hat támogató-motorcsónak biztosítja a résztvevőket – árulta el a főszervező. A várakozások szerint 60 darab SUP és kajakos-kenus, hét sárkányhajó, és 20 vitorlás csatlakozik a szombat esti karneválhoz. 

A sárkányhajó-verseny szombaton 9 órakor kezdődik és egészen 16 óráig tart majd a tervek szerint. Szintén nagy népszerűségnek örvend a tóátúszás, melyre különböző távokkal várják az érdeklődőket. Utóbbi ugyancsak szombat délelőtt rajtol majd.  

„A különlegessége, hogy csak ebben az időszakban, a Víz, Zene, Virág fesztivál ideje alatt engedélyezett. Természetesen a táj- és természetvédelmi szabályok betartása mellett” – hangsúlyozta Jakab.

Alapvetően széles körben kedvelt tömegsportrendezvényről van szó. „Nincs valódi tétje, az élmény a lényege. Ugyanakkor senkit sem engedünk el üres kézzel” – jegyezte meg Jakab Jácint. A szombati eseményeket követően vasárnap 9 órakor rajtol és várhatóan a kora délutáni órákban ér majd véget az Öreg-tavi Kékszalag Vitorlásverseny.

A fesztivál záróakkordjaként is főszerepet kap majd a tatai Öreg-tó, ugyanis a Bagossy Brothers Company koncertje után innen lövik fel a nagy finálét jelentő tűzijáték-rakétákat.


Forrás: Blue Hill

Shares
scroll to top