Close

Teleki Armond – „Már a közvetlen szakma számára is láthatóvá váltunk”

N4207

Teleki Armond szimulátorversenyző egy nem mindennapi projektbe fogott. A fiatal sportoló célja és álma, hogy hatalmas ugrásokkal, minél rövidebb idő alatt a virtuális volánt egy valódi formaautó cockpitjára cserélhesse.

A hatalmas vállalással kapcsolatban már interjúztunk Armonddal, most arra voltunk kíváncsiak, hol tart a projekt. A leendő pilóta nem tagadja, hogy kemény fába vágta a fejszéjét, és arra is fel van készülve, hogy a tervének megvalósítása nem lesz éppen sétagalopp. Ám mindez csak elszántabbá teszi őt!

„Május közepén, a Balaton Park Circuiten rendezett Eset V4 Cup/FIA CEZ fordulón életemben először testközelből találkozhattam a versenyzés világával, amely egy hatalmas tapasztalás volt nekem. Elsősorban nem élményeket igyekeztem gyűjteni, hanem sokkal inkább próbáltam kapcsolatokat építeni, és megérteni, hogyan épül fel egy versenyhétvége A-Z-ig. Úgy érzem, sikerült kihozni a lehetőségből a maximumot, hiszen azóta már körvonalazódik egy gokartos tesztlehetőség, sőt, büszkén mondhatom, hogy egy hazai formaautós csapat is megkeresett bennünket. Most a legfontosabb, hogy ne csak mentálisan, de fizikálisan is megfelelően felkészüljek a kihívásra. Ebben óriási segítséget jelent számomra az az edzésterv, amit Volentér Balázs autóversenyző a személyemre szabott. Balázs tapasztalata egy órási lökés és motiváció a számomra, innen is szeretném megköszönni neki ezt a szívességet!

Egyelőre neveket még nem szeretnék mondani, csak ha lefixáltunk mindent, de úgy néz ki, hogy az első gokartos megmérettetésemre az ausztriai Bruck an der Leitha Speedworld pályáján kerül majd sor. Állítólag itt gyakran megfordul a Formula-1-es Mercedes istálló csapatfőnöke, Toto Wolff is. Ha már úgyis pilótát keresnek Lewis Hamilton ülésébe, lehet, hogy beajánlkozom… (nevet) A viccet félretéve, nemrégiben érkezett egy konkrét megkeresés egy magyar formaautós csapattól, ami már annak tekintetében is hatalmas megtiszteltetés, hogy még csak nemrégiben indítottuk útnak a projektünket. Ez azt mutatja, hogy jó úton járunk, már a közvetlen szakma számára is láthatóvá váltunk. Hamarosan le fogunk ülni velük a részletekkel kapcsolatban, és ha az anyagi oldal is összeáll, akkor hamarabb megvalósulhat az álmom, mint azt gondoltam.” – nyilatkozta lapunknak izgatottan Teleki Armond autóversenyző jelölt.

Ha nem akarsz lemaradni arról, hogyan lesz valaki rekord sebességgel sim versenyzőből VALÓDI PILÓTA, ne felejtsd el bekövetni Armond Facebook oldalát.

scroll to top