Close

EHF EURO 22 – megkezdődött a jegyértékesítés

Napra pontosan egy évvel a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság rajtja előtt megkezdődött a jegy- és élménycsomag-értékesítés a tornára.


Az EB szervezőbizottsága rengeteg kiegészítő programmal és aktivitással várja a szurkolókat a rendhagyó Európa-bajnokságon, a sportesemény köré kéthetes fesztivált szerveznek, de egész évben lehet majd találkozni a Watch Games. See More. szlogen köré épülő aktivitásokkal. Az Európa-bajnokság 2022. január 13-án kezdődik, a döntőt az épülő, 20 ezer fő befogadására alkalmas Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban rendezik, január 30-án.
A jegyértékesítés megkezdésének napján tartott online sajtótájékoztatót a torna hazai szervezőbizottsága, amelyen bemutatták az öt rendező várost, az elérhető jegytípusokat, valamint a kiegészítő szolgáltatásokat, gasztronómiai, kulturális, rekreációs programokat nyújtó élménycsomagokat. Bejelentették, hogy
elindult a Watch Games. See More. hivatalos weboldala és telefonos applikációja, ezeken a felületeken lehet a jegyeket is vásárolni (http://www.watchgamesseemore.hu).
A torna mottója: „Nézz meccseket, láss többet!” (Watch games, see more), ennek jegyében az Európa-bajnokság nem csak a világ legjobb férfi kézilabda-csapatainak mérkőzéséről fog szólni, hanem a rendező városokról és országokról is, melyek megmutathatják sokszínűségüket, és vizsgázhatnak vendégszeretetből.
Bíró Szabolcs, az EHF EURO 2022 szervezőbizottságának vezetője elmondta, hogy a korábbiakkal szemben egy teljesen más Európa-bajnokságot szeretne rendezni a két ország, ahol nem csak a mérkőzéseken lesz a hangsúly, hanem a két ország bemutatkozásán is.
„Nagyon izgalmas, hogy a pályán kívüli események szervezésében is részt tudunk venni. Az nagyon jó, hogy lesz kézilabda, természetesen, de annak különösen örülök, hogy az extra programokkal tudunk majd igazán nagyot robbantani” – mondta Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke.
Lékai Máté, a magyar válogatott csapatkapitánya elmondta, hogy a külföldi tornákon, az olimpiát és a Bajnokok Ligája Final Fourt kivéve nem igazán lehet átérezni, hogy egy-egy ország vagy város hogy készül a nagy tornákra. „Biztos, hogy ezúttal ez másként lesz, és megmondom, engem feldob az ilyen nagy hangulat. Ki kell használni, hogy ilyen lehetőség adódik előlünk!”
Nagy Bence, a magyar válogatott játékosa elmondta, óriási motiváció, hogy – reményei szerint – telt ház előtt léphetnek pályára hazai pályán.
A Watch Games, See More szlogent további alosztályokra osztották a szervezők, így lesznek rekreációs, gasztronómiai, és buli szekció, ahol mindenki megtalálhatja a kedvére valót.


„Nagyon jó volt visszaidézni a gyerekkori szüretek hangulatát, és biztos vagyok benne, hogy finom lesz az a bor, ami majd a palackokba kerül. Ráadásul érzékelhető, hogy egyre többen várják az ilyen jellegű kiegészítő programokat, termékeket” – utalt Nagy László arra, hogy az EB-nek lesz egy saját márkás bora is, amelynek elkészítésében ő maga is részt vett a szüret során. Bíró Szabolcs ehhez még hozzátette, hogy a borhoz hasonlóan lesz saját söre is az Eb-nek, de már alá van írva a megállapodás a Mojo fejhallgató márkával.
A személyre szabott programok, élménycsomagok összeállításában egy mobiltelefonos applikáció segíti majd a szurkolókat, akik egy-két kattintással nem csak a jegyüket vehetik meg, de koncertjegyet ugyanúgy foglalhatnak, mint rekreációs programot.
Az applikáció egyféle „digitális útlevél” lesz, amelynek segítségével a szurkolók a megvásárolt programcsomagokat egy-egy kattintással veheti igénybe. A szervezőbizottság nem is tervez fizikai formátumban, azaz papíralapú jegyárusítást. A középdöntős kör során felállítandó nyolcezer férőhelyes partisátor fellépőit tavasszal jelentik be a szervezők.
A helyszíneket illetően Budapesten és Szeged is új aréna épül, míg a debreceni Főnix Aréna teljes ráncfelvarráson fog átesni a torna kezdetére. A Ferencvárosban játszó Nagy Bence elmondta, hogy a népligeti arénát nap mint nap látja, de nagyon szeret Szeged is játszani.
A törekvésünk az, hogy egy nagyon szerethető magyar férfi válogatottunk legyen, és persze számítunk a magyar szurkolók támogatására – emelte ki Nagy László, akinek elmondása szerint ma már célegyenesben van a szervezés sportszakmai téren is. – Egy év múlva ilyenkor már a nyitó meccsre fogunk melegíteni, és bízom benne, hogy addigra sikerül egy igazán ütőképes csapatot összeállítani. Már a 2021-es egyiptomi világbajnoksági is arról szól, hogy a hazai rendezésű Eb-re összerakjuk a ehető legjobb magyar válogatottat.”
Belépőt egy-egy mérkőzésre, illetve csomagokban is lehet venni. A legolcsóbb jegy a csoportmérkőzésekre 3500 forintba kerül, ez alól csupán a gálaműsorral kísért budapesti nyitó mérkőzés jelent kivétel, amelyre 7900 forinttól lehet bejutni. Első körben a nyitó mérkőzésre, a budapesti csoportmeccsekre és az utolsó hétvégére lehet jegyeket venni. Lesz időseknek, gyerekeknek és családoknak szóló kedvezmény is.
Az Európa-bajnokságon 24 válogatott hat darab négyes csoportban kezdi meg a tornát öt nagyvárosban. Magyar részről a Budapest, Szeged és Debrecen, míg szlovák oldalról Pozsony és Kassa lesz a vendéglátó
A 12 csapatos középdöntőket Budapesten és Pozsonyban rendezik, két elődöntőt, illetve a bronzmérkőzést és az Európa-bajnokság döntőjét az épülő, 22 ezer főt befogadó új budapesti kézilabda arénában rendezik majd.

Az új multifunkcionális sportcsarnok látványterve – fotó: Kocsis Máté/facebook
Shares
scroll to top