Close

Kambodzsa készül a Covid utáni időszakra

2020. január és október között 1,27 millió turista látogatott a Kambodzsai Királyságba, ami 76 százalékos csökkenést jelent a megelőző év hasonló időszakához viszonyítva.
Az ország Idegenforgalmi Minisztériuma háromlépcsős tervet készített az idegenforgalom helyreállítására a 2020-2025 COVID-ot követő időszakra.
Az első fázis 2021-ben a COVID-19-et követően egy krízisközpont felállítása, a teendők kiértékelése és a turizmus újraindítása, majd a 2022-2023 a helyreállítási programot célozza meg. 2024-2025-ben a jövőbeni új tervek kerülnek napirendre.
A járvány lecsengése utáni időszakra új idegenforgalmi termékek bevezetését tervezik.
Fontos szerepet szánnak a szakmában dolgozók magasszintű szakmai képzésére és megfelelő számú szakember biztosítására.
Két forgatókönyvet vázolt fel a minisztérium. Az elsőben, amennyiben sikerül a COVID-19-en úrrá lenni 2021-ben, várhatóan az idegenforgalmi szektor teljesítménye 2023-ra teljesen helyreállhat. A második lehetőség szerint, amennyiben a vírus legyőzése lassúbb tempóban megy végbe, az idegenforgalom csak 2025-ben fogja elérni a 2019-es szintet. A kormány speciális infrastruktúra kiépítését kezdte meg Preah Sihanouk és Siem Reap provinciákban. Különös fontossággal bír az új Siem Reap-i repülőtér várható 2023-as megnyitása és számos új gyorsforgalmi út kiépitése, amely lehetőséget biztosít az eddig nehezen megközelithető desztinációk elérésére – tájékoztatott Sárdi Rudolf a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának képviselője.
 
 

Shares
scroll to top