Close

Olimpiára készül 60 éves tajvani China Airlines

Idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a tajvani China Airlines (CI). A társaság 29 ország 160 városába repül. Gépparkja a hosszú távú utazások teljesítéséhez az Airbus350-900-as gépeket, Airbus330-300-as és Boeing 777-300ER típusokat üzemeltet. Bécsből, Amszterdamból, Frankfurtból, Rómából és Londonból közvetlen járatok repülnek Tajpejbe a világ legkorszerűbb Airbus 350-nel, míg Frankfurtból naponta van közvetlen összeköttetés Tajpejjel Boeing 777-es típussal is. A flotta többi tagja Boeing 747-400.

A gépek átlagkora mindössze 9,3 év és ezzel előkelő helyet foglal el a legfiatalabb gépparkkal rendelkező légitársaságok között. A cég több lábon áll és jelenleg 18 nagy vállalatban van 50 százaléknál nagyobb részesedése. A légitársaság alkalmazottainak száma: 12 109 fő, amelyből Tajvanon 10 390-en dolgoznak.
A China Airlines különös hangsúlyt fektet a Japánban megrendezésre kerülő olimpiai játékokra, mivel egyetlen légitársaság sem repül annyi japán célállomásra (19), mint a China Airlines. Az Európából Japánba induló gépeken még vannak helyek a China Airlines járatain. Vonzó árak, jó csatlakozások és jó csoportos utazási feltételek miatt egyre többen választják a légitársaságot az olimpiai utazásukhoz.
A magyar utasok körében a bécsi kiindulás a legnépszerűbb, ahonnan hetente 3-4 járat üzemel szezontól függően. A járatok kényelmesen elérhetők az Austrian Airlines járatával vagy a Flixbus járataival, amelyek Budapest belvárosából közvetlenül a bécsi repülőtérre viszik az utasokat, tájékoztatott Diószegi Ilona a China Airlines magyarországi GSA-jétől.


Egyre több utazási iroda foglal csoportokat a China Airlines járataira, mivel Tajpejen keresztül közvetlen csatlakozással lehet eljutni Balira, Vietnamba, Japánba, Hongkongba vagy Ausztráliába és Új-Zélandra..
Számos újdonság is érinti a magyar piaci China Airlines díjtételeket is, igy például a turista osztály magasabb alosztályú jegyeinek érvényessége 1 évre változott és több alosztálynál módosult a feladható poggyász 20 kilogrammról 35 kilogrammra. Az eddigi Premium Business Class osztály neve Business Class lett változatlan szolgáltatások mellett. Nemsokára bevezetésre kerül a fizetős ülőhely választás lehetősége. Igy az utas igényeinek megfelelően lehet választani az un. comfort, preferred és standard űlőhelyekből, ami nem elhanyagolható egy Európából Tajvanra történő legalább 11 órás repülésnél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top