Close

Nagyot küzdöttek a Gender Racing Team pilótái!

aron

Az intenzív, élménydús kezdés után a folytatás is hasonlóan alakult Csehországban a Gender Racing Team fiai számára. A hatalmas mezőny első versenyét rendezték tegnap, ahol Rónai Tamás és Stern Roland is erőn felül teljesítettek, szépen helytálltak!

Rónai Tamás:

“A tegnapi időmérő edzés után csakis jobb eredményekben bízhattunk, reméltem, hogy meglehet a tempónk ahhoz, hogy a versenyben több erősebb autót is megelőzzünk. Ez sikerült is, méghozzá már rögtön a rajtnál, ahol hat pozíciót fogva a 13.-helyről az első kanyarig egészen a hetedekig értünk fel. Körülbelül a verseny háromnegyedéig sikerült tartanom a pozícióm, ám ekkorra sajnos már kellően elfogytak az abroncsok és a fékek is kezdtek rakoncátlankodni.

 

 

Vissza kellett venni az addigi tempómból, és a biztonságos célba érkezésre koncentrálni. Több pozíciót is vesztettem, így a 11. helyen végeztem – ami annak fényében, hogy honnan indultunk tegnap, valamint, hogy előlem és mögülem is csak erősebb autók indultak, egy nagyon pozitív eredmény!” – mondta a magyar abszolútban második helyen végző tehetséges fiatal pilóta.

Stern Roland:

“Jó volt, nagyon élveztem a versenyt! A második helyen végeztünk a Renault kupában, így eredményesnek is mondanám a mögöttünk hagyott napot. A rajtunk jó volt, nem ragadtam be senki mögé, és jó pár autót is sikerült megelőznöm, ám az első kanyarban egy harc során leszorítottak a kavicságyba. Nem forogtam meg, vissza tudtam jönni a pályára, de időt jócskán veszítettem ezzel a manőverrel. Megkezdtem a felzárkózást, de nemsokára jött az újabb hideg zuhany: egy előttem haladó Formula Gloria-nak kiesett a kereke (!!!), ami kis híján eltalált.

 

aaabb

 

Ijesztő momentum volt… A pozitívum viszont, hogy tizedekre vagyunk a Renault élbolytól, jót versenyeztünk, sok remek harcot megvívtunk, így összességében nagyon jó napot zártunk, én úgy gondolom! Állítottunk még az autón, és várakozással tele készülünk az újabb kvalifikációra és a versenyre!” – zárta mondandóját Roland.

Következő etap ma reggel 8:30-tól, majd a déltől a második, egyben utolsó versennyel!

Képek: Gender Racing Team

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top