Close

Csehországban is a legjobbra törekszik a Gender Racing Team!

attomii

Egy új pálya, hatalmas mezőny, és a magyar gyorsasági autós bajnokság utolsó fordulója várja ezen a hétvégén a Gender Racing Team csapatát. A fiúk Csehországba utaztak, ahol a legendás Brno Automotodrom-on már túl vannak az első szabadedzéseken, és tegnap az időmérőre is sor került – meséljenek maguk az érintettek, milyen hangulatban zajlott mindez!

Rónai Tamás:

“Nem volt lehetőségünk tesztelni ezen a pályán, csupán a három szabadedzés állt rendelkezésre, hogy megszokjuk a körülményeket. Ez viszonylag gyorsan sikerült, az autót hamar a pályához tudtuk hangolni, az utolsó két bemenet már a határok feszegetéséről szólt. Következhetett az időmérő edzés, ahol új szett abroncsokkal hajtottunk fel, nem akartunk régi abroncsokkal kísérletezni. A kvalifikáción gyors gumimelegítésbe fogtam, közben próbáltam helyet keresni magam előtt, de sajnos folyamatosan feltartottak. Két gyors kört sikerült teljesítenem a rendelkezésre álló idő alatt, de emiatt a legjobb körömben is maradt még legalább nyolctized.

 

 

Emiatt kicsit csalódott vagyok, de holnap a versenyen lesz lehetőségünk javítani. Nem aggódom, csak bántott ez a dolog, de még egyszer mondom, nem a kvalifikáció a fő szám. Csak erősebb autók vannak előttünk a népes mezőnyben, mögöttük a 13. helyet tudtuk megszerezni. Szerettem volna megmérkőzni Kőszegi Tamással a hazai kiírásban, ám az ő autója is relatív nagyobb teljesítményű a miénknél, így a cél egy jó verseny, és a tapasztalatszerzés! Nagyon jó a hangulat, hasonlóan a tavalyi Red Bull Ring-hez, nagyok a szintkülönbségek, élvezetes menni a pályán, intenzív az élmény!”

Stern Roland:

“Nagyon jók az eddigi benyomásaim! A pálya mindenkinek új, az első kilométerek természetesen még a tanulásról szóltak, próbálkoztunk a gépet minél jobban a pályához igazítani, úgy érzem, ez megfelelő mértékben működött is. Magamhoz képest szerettem volna fejlődni, és ahányszor állítottunk valamit a bemenetek előtt, mindig valamivel előre léptünk. Használt szetteken is folyamatosan tudtunk gyorsulni a szabadedzések alatt, aztán a kvalifikáción az új abroncsokból is sikerült kiautózni a bennük rejlő pluszt.

 

arolly

 

Nagyon tetszik az aszfaltcsík, lendületes, a rövid egyenesek miatt kevés idő van a pihenésre, a mezőny pedig hatalmas számú. Az időmérőn sokan feltartottak, nagy tömegben kell mennünk, állandó összpontosítás mellett, figyelve az elengedésekre, hisz a harminckét nevezett versenyző túlnyomó többsége erősebb Dallara-val küzd, így ők lényegesen gyorsabbak. A Renault-ok között a második helyről indulhatunk, és várjuk a versenynapot, a futamot, amely tartalmas, izgalmas kihívásnak ígérkezik!”

Folytatás ma délben, a hétvége első futamával!

Képek: Gender Racing Team

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top