Close

Hmmm finom is!

barack2 ok

Miért szőrös az őszibarack?

vicces ok

A gyümölcsök és a zöldségek a szüret után átesnek némi kozmetikázáson mielőtt a boltok polcaira kerülnek.
A sárgarépa zöldjét kicsit megnyirbálják, az almákat beviaszozzák, az őszibarackot pedig „szőrtelenítik”.
Ha az olvasó valaha is szedett már fáról őszibarackot, bizonyára észrevette már, hogy finom, fehérbe hajló „pihetakaró” borítja a termést.

kopasz ok

 A boholy célja kettős:

    a vékony héjú gyümölcsön belül tartja a nedvességet
    óvja a termést a külső nedvességtől (pl. eső), hogy a barack elodázhassa a rothadást.

A gyümölcs terjesztői tisztában vannak azzal, hogy az emberek inkább a sima héjú őszibarackot részesítik előnyben, és így a csomagoló üzemekben számos különböző technikát alkalmazva a termés károsítása nélkül lekopaszítják a finomságot.
Mellékesen, a barack igazi szerelmesei jobban járnak, ha az ökológiai gazdaságból származó változatot preferálják. Lágy felépítése miatt a gyümölcs nagyon sok növényvédő szert igényel, és ezek a készítmények a termény húsában gyakran meg is rekednek.

süti ok

Forrás: Fooducate (fordítás: Zamaróczy Ádám)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top