A Nyugat-Balaton egyik legszebben kialakított piactere 2016-ban is várja a finomra és egészségesre vágyó látogatókat.
Az asztali árusok színes kínálattal várják a vendégeket: piacnapokon megvásárolhatók helyi és környékbeli kistermelők és kézművesek portékái, mint például sajtok, házi szörpök és lekvárok, méz, különféle ajándéktárgyak.
A színvonalas piacteret körülölelő faházak állandó kínálata – húskészítmények, lacipecsenye, lángos és palacsinta, füstölt és sült halak, kecsketejes termékek, ropogós saláták és édes gyümölcsök, házi szörpök, pálinkák, borok és sörök –, az idei évtől kiegészült a Szomor Húsüzem nemzeti parkban nevelkedett szürkemarha és bivaly húsából, vegyszer- és adalékmentesen készült prémium kategóriás termékeivel, Gáspár Vilmos Pálinkaházának nagy odafigyeléssel készített, nemes italaival, illetve a Viharos Halsütöde ízletes halételeivel.
Szintén újdonság, hogy az érdeklődők rendszeresen vehetnek részt a piac gomba- és gyógynövényszakértőinek vezetésével gomba-, illetve gyógynövénytúrákon, amelyeken a Keszthelyi-hegységben vadon termő, ehető gombákat és hasznosítható gyógynövényeket ismerhetik meg, alkalmanként pedig a feldolgozásuk fortélyai is elsajátítható.
A piac rendezvények helyszíne, soron következő a Gyenesdiási Keszegfesztivál, de a hétköznapokban is rendszeresen kellemes élőzenével várják a piacra látogatókat!
Nyitva tartás:
szeptember 4-ig: hétfő-péntek 16.00-21.00, szombat és vasárnap 10.00-21.00
szeptember 5-szeptember 24: szombat és vasárnap 10.00-21.00